برگ تشخیص مالیات چیست و چه کاربردی دارد؟ بر اساس قانون مالیات های مستقیم، همه افراد حقیقی باید تا آخر خرداد ماه نسبت به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نمایند. اداره امور مالیاتی وظیفه دارد تا طی سه ماه، نسبت به بررسی اظهارنامه های ارسال شده اقدام نماید و میزان مالیات را تعیین کند. زمانی که پروسه پردازش و بررسی اظهارنامه ها به اتمام برسد، کارشناسان فعال در این زمینه برگه ای تحت نام تشخیص مالیاتی را در اختیار افراد حقیقی قرار می دهند. این برنامه میزان مالیات و اطلاعات جزئی آن را به همراه دارد. امروز ما قصد داریم تا چیستی این برگه و نکات مهم برای رسیدگی به آن را زیر ذره بین ببریم. پس با ما همراه شوید.

 

برگ تشخیص مالیات چیست

بیایید کارمان را با بررسی چیستی برگ تشخیص مالیات شروع کنیم. از جمله دیگر نام های آن می توان به نامه برگ ارزیابی مالیاتی اشاره نمود. این برگه یکی از اوراق رسمی مالیاتی به حساب می آید که توسط نهاد های قانونی برای صاحبین کسب و کار های مختلف ارسال می شود. اداره مالیات پس از انجام پردازش ها و محاسبات مورد نیاز، مبلغ مالیات مودیان را بر اساس اظهارنامه آنها در اختیارشان قرار می دهد. اداره مالیات تا یک سال پس از ارسال اظهارنامه یا سه ماه پس از پایان مهلت مشخص شده توسط دولت، این مبالغ را محاسبه کرده و برگه تشخیص مالیات را در اختیار افراد قرار می دهد.

به خاطر داشته باشید که برخی از افراد، برگ تشخیص مالیات را با نام هایی همچون برگ ارزیابی عمومی مالیات نیز می شناسند. به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات کارشناسان مالیاتی نمی توانند سر موقع نسبت به بررسی همه برگه ها اقدام نمایند. در این شرایط، اظهارنامه مالیاتی مودی قطعی در نظر گرفته می شود.

انواع برگ تشخیص مالیات

حتما شما هم از خود می پرسید که مهم ترین انواع برگ تشخیص مالیات کدام اند؟ به صورت کلی، نوع مالیات مهم ترین عاملی به حساب می آید که نوع و دسته بندی این برگه را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بر این اساس، انواع برگ مخصوص تشخیص مالیات در زیر شاخه هایی همچون حقوق، عملکرد و تکلیفی در اختیار افراد قرار خواهند گرفت. به خاطر داشته باشید که هر کدام از این برگه ها، روی یک مبلغ خاص متمرکز هستند.

برگ تشخیص مالیات حقوق، برگه ای می باشد که در صورت عدم پرداخت یا کم بود میزان پرداخت صادر می شود. اگر مودیان کل هزینه مالیات را پرداخت نکند، اداره مالیات باید آن را برای کسب و کار و صاحبش صادر نماید.

برگه تشخیص مالیات تکلیفی به برگه ای گفته می شود که دارای حق اعتراض است. یعنی اگر مودیان به مالیات در نظر گرفته شده اعتراضی داشته باشند، می تواند طی یک ماه آن را به صورت مکتوب به اداره مالیات تحویل دهند. اتمام این مهلت و عدم ثبت اعتراض به معنای قطعی شدن این برگه می باشد.

برگه تشخیص مالیات عملکرد به مغایرت میان اظهارنامه و صورت معاملات فصلی اشاره دارد. البته که هر کدام از این موارد در شرایط خاص صادر می شوند. در صورتی که پس از صدور هر کدام از این موارد مودیان اعتراضی داشتند، می توانند آن را از طریق مراجع قانونی مورد بررسی قرار دهند.

 

نحوه دریافت برگ ارزیابی مالیاتی

برای دریافت انواع برگ تشخیص مالیات، شما چندین راه مختلف دارید. اولین روش به مراجعه حضوری اشاره دارد. شما می توانید به اداره مالیات منطقه خود مراجعه نمایید و این برگه را بگیرید. البته که این روش از نظر زمانی اصلا بهینه نمی باشد. در نتیجه، برای دریافت این برگه، توصیه ما به شما استفاده از کارتابل رسمی سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.

برای دسترسی به برگ تشخیص مالیات خود، شما می توانید وارد کارتابل رسمی سازمان امور مالیاتی کشور شوید. در مرحله بعد شما باید گزینه کارتابل الکترونیک را باز کنید و برای نمایش برگه تشخیص، روی گزینه نمایش برش ابلاغ کلیک نمایید. به همین راحتی پروسه دریافت برگه های تشخیص مالیاتی به اتمام رسیده و شما می توانید میزان مالیاتی پرداختی خود و جزئیات آن را مورد بررسی قرار دهید.

مهلت و نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

اگر شما به برگ تشخیص مالیاتی اعتراضی داشته باشید، حداکثر تا سی روز بعد می توانید شخصا یا با استفاده از خدمات کی وکیل تام الاختیار نسبت به ثبت درخواست تقاضای مجدد اقدام نمایید. به خاطر داشته باشید که امکان ثبت این درخواست بدون ارائه دلایل و مدارک کافی وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که برای ثبت اعتراض، شما نیازی به مراجعه حضوری نخواهید داشت! افراد می توانند درخواست خود را به صورت اینترنتی و آنلاین هم ثبت نمایند. در لیست زیر، شما می توانید مراحل ضروری برای ثبت اعتراض به برگه های تشخیص مالیاتی را مشاهده کنید.

  1. وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
  2. با استفاده از کد ملی و کلمه عبور به کارتابل شخصی خود وارد شوید.
  3. وارد منوی درخواست ها شوید.
  4. وارد گزینه ثبت اعتراض و شکایات شوید.
  5. وارد حالت انتخاب پرونده شوید و پرونده مالیاتی مد نظر را از طریق لیست موجود انتخاب نمایید.
  6. شماره برگه تشخیص مالیاتی را وارد و پس از درج شرح اعتراض آن را ثبت کنید.

با دنبال کردن همین چند مرحله ساده شما می توانید پروسه اعتراض به برگه های تشخیص مالیات را دنبال نمایید.

 

مهلت پرداخت برگ تشخیص مالیات

همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله مهم اشاره کردیم، مودیان مالیاتی می توانند تا 30 روز نسبت به ثبت اعتراض خود در این زمینه اقدام نمایند. در صورتی که مهلت 30 روزه به اتمام برسد، آنها لزوما باید نسبت به پرداخت هزینه اقدام نمایند. اداره امور مالیاتی می تواند تا پنج سال پس از صدور برگه قطعی، نسبت به درآمد ها و فعالیت هایی که در اظهارنامه درج نشده اند، ادعای وصول داشته باشد. پس پر کردن فرم اظهارنامه به صورت دقیق و اصولی مسئله ای به حساب می آید که شما نباید آن را نادیده بگیرید. عدم توجه به این مسئله چالش های گسترده ای را برایتان به همراه خواهد داشت.

نحوه پرداخت برگه قطعی تشخیص مالیات

پس از قطعی شدن اطلاعات، جزئیات و مبلغ برگ تشخیص مالیاتی، نوبت به پرداخت آن می رسد. حتما شما هم از خود می پرسید که بهترین راه موجود برای پرداخت این هزینه کدام است؟ در حال حاضر افراد می توانند دو روش اصلی را برای پرداخت مالیات مورد استفاده قرار دهند. اولین روش به مراجعه حضوری اشاره دارد. شما می توانید شخصا وارد اداره مالیات شوید و هزینه های مورد نیاز را پرداخت نمایید. به خاطر داشته باشید که این پروسه در برخی از مواقع چالش برانگیز و طولانی مدت است.

اگر شما وقت کافی برای مراجعه حضوری برای پرداخت مالیات را در اختیار ندارید، می توانید از طریق درگاه خدمات ملی الکترونیک سازمان امور مالیاتی استفاده نمایید. برای دنبال کردن این پروسه شما باید وارد کارتابل خود شوید و از طریق گزینه پرداخت قبض های مالیات، یک تراکنش جدید ایجاد کنید.

 

نکات مهم مربوط به برگ تشخیص مالیات

آیا امکان استفاده از خدمات یک وکیل حرفه ای برای بررسی پرونده مالیاتی وجود دارد؟

  • بله! شما می توانید اعتراض برگ تشخیص مالیات را به صورت شخصی یا با استفاده از خدمات وکلای حرفه ای خود ثبت نمایید.

تا چه زمانی می توان به این برگ اعتراض نمود؟

  • بر اساس قانون، مودیان مالیاتی می توانند تا 30 روز پس از صدور این برگه نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند.

اعتراض حضوری بهتر است یا اینترنتی؟

  • فرقی ندارد که شما کدام روش اعتراض به برگ تشخیص مالیات را مورد استفاده قرار می دهید؛ در هر صورت این اعتراض باید دلایل و مستندات محکمی را به همراه داشته باشد.

 

جمع بندی

در این صفحه ما چیستی و ویژگی های برگ تشخیص مالیات را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که گفته شد، این برگه برای کسب و کار ها اهمیت زیادی داشته و می تواند مبلغ مالیات پرداختی را مشخص نماید. در صورتی که شما به مبلغ مشخص شده اعتراضی داشته باشید، باید طی مدت زمان گفته شده نسبت به ثبت مکتوب آن اقدام نمایید. عدم توجه به این مسئله نه تنها پروسه پرداخت مالیات را با چالش مواجه می کند، بلکه می توانند شما را با جریمه هم مواجه سازد. دریافت مشاوره از تیم های قانونی و وکالتی حرفه ای در این زمینه می تواند نتایج مطلوبی را برایتان به همراه داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *