همه شرکت ها برای مدیریت امور مالی و مالیاتی خود، به صورت سالانه نسبت به باز کردن، درج اطلاعات و بستن حساب ها اقدام می کنند. این بازه زمانی را می توان همان سال مالیاتی و مالی دانست که در ادامه به توضیح کامل آن می پردازیم

 

منظور از سال مالیاتی چیست

سال مالیاتی، یکی از اصطلاحات مهم به ویژه برای شرکت ها است که می خواهند به صورت دوره ای برای پرداخت مالیات خود اقدام کنند. در این خصوص باید به ماده 155 قانون مالیاتی های مستقیم مراجعه کنیم که می گوید:

  • سال مالیاتی دوره ای است که پس از آن باید برای پرداخت مالیات طی یک بازه زمانی اقدام شود. سال مالیاتی از 1 فروردین تا 29 (انتهای) اسفند ماه می باشد.

 

همچنین در پاسخ به اینکه سال مالی چیست؟ باید گفت:

  • دوره زمانی 12 ماهه است که شرکت ها برای حسابرسی و گزارش حساب ها و امور مالی خود در آن بازه اقدام می کنند. این بازه زمانی می تواند مبدا متفاوتی در طول سال داشته باشد.

ارسال اظهارنامه یکی از تکالیفی می باشد که دولت از طریق سازمان امور مالیاتی برای شرکت ها و هر فرد حقیقی که درآمدی دارد، تعریف نمود. این اظهارنامه ها باید هر ساله برای یک دوره مالیاتی که گذشته اند، ارسال گردند. اطلاعات درآمدی، ضرر، هزینه ها و غیره همگی در این فرم ها درج می شوند تا در نهایت مالیات شما محاسبه گردد. بنابراین می توان سال مالیاتی را از جمله اصطلاحات مرتبط به اظهارنامه های مالیاتی دانست که شرکت ها باید در دوره های معین برای ارسال آن اقدام کنند.

 

بسته به اینکه در چه حالتی فعالیت می کنید، می توان سال مالیاتی را در بازه های زمانی زیر تقسیم کرد که عبارتند از:

  • اشخاص حقیقی و مشاغل: این دسته از افراد سال مالیاتی شان از 1 فروردین تا انتهای اسفند است. آنها باید در خرداد ماه هر سال نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام کنند.
  • اشخاص حقوقی: این دسته از افراد سال مالیاتی متفاوتی دارند که وابسته به سال مالی است. آنها باید چهار ماه بعد از سال مالی نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام نمایند.

همه شرکت ها موظف هستند در انتهای سال مالی نسبت به بستن حساب ها و در ابتدای سال مالی برای استفاده از دفاتر مالیاتی جدید اقدام کنند.

سال مالیاتی چیست و چه تفاوتی با سال مالی دارد

تفاوت سال مالیاتی با سال مالی کدامند

حال در خصوص اینکه سال مالی با مالیاتی چه تفاوتی دارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بازه های زمانی: سال مالیاتی بنابر ماده 155 قانون مالیات های مستقیم از 1 فروردین تا انتهای اسفندماه (در حالت عادی) می باشد. با این حال اشخاص حقوقی ممکن است سال مالی متفاوتی داشته باشند که در این حالت پرداخت مالیات در بازه زمانی متفاوت انجام می شود.
  • زمان ارسال اظهارنامه: اگر سال مالی با مالیاتی یکسان باشد، ارسال اظهارنامه در تیرماه برای شرکت ها انجام خواهد شد. طبق قانون در صورتی که سال مالی متفاوت باشد، 4 ماه بعد از اتمام سال مالی برای ارسال اظهارنامه مشخص شده است.
  • مبدا متفاوت: یکی دیگر از موارد مهم راجع به تفاوت سال مالی با مالیاتی، مبدا این سال ها می باشد. سال مالی از هر زمانی قابل شروع است. با این حال مبدا سال مالیاتی از 1 فروردین ماه می باشد.

 

همچنین برخی نکات مهم راجع به سال مالیاتی عبارتند از:

  • هدف دوره های سالیانه در حسابداری و مالیات متفاوت است.
  • دوره های مالی قابل تمدید نیستند؛ چراکه یک بازه خاص را شامل می شوند.
  • مهلت ارسال اظهارنامه بعد از سال مالیاتی را می توان تمدید کرد.
  • سال مالی اشاره به دوره ای دارد که جزئیات مالی در داخل شرکت در آن بررسی می شوند. سال های مالیاتی اشاره به دوره هایی دارند که باید مالیات محاسبه و به دولت پرداخت شوند.

 

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تفاوت میان سال مالی و مالیاتی را متوجه شویم که یکی از اشتباهات رایج در میان بسیاری از صاحبین کسب و کارها است. همچنین یکسری نکات را نیز در انتهای بخش قبل ذکر کردیم که می توانند قابل توجه باشند. شما مدیران شرکت ها و کسب و کارها می توانید برای انجام امور مالی و مالیاتی خود، از خدمات الوند حسابان استفاده کنید.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *