وکیل مالیاتی دارای تخصص و مدرک وکالت می باشد که با گرفتن وکالت نامه از اشخاص حقوقی می تواند در مراجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی حضور پیدا کند. وکیل مالیاتی با تسلط کامل بر قوانین و مقررات از اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی دفاع می کند. گاها پرونده های مالیاتی شرکت ها فوق العاده پیچیده می باشد. به طوری که حیات شرکت به موفقیت و حل آن بستگی دارد. از این رو، حضور یک وکیل مالیاتی خبره در شرکت ها واجب است.
وکیل مالیاتی کیست
وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی موظف است بر اساس تحقیقات و داده های موجود، مطابق قوانین سازمان امور مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی تهیه و تنظیم کند و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. وکلای مالیاتی بایستی قوانین مالیاتی را در شرکت ها و کسب و کارها رعایت کنند. وکلای مالیاتی با درک کاملی که از انواع مالیات ها و قوانین سازمان امور مالیاتی دارند به مالیات دهندگان مشاوره می دهند. به عبارتی، وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی با تکیه بر دانش، تجربه و تخصص بالایی که دارد در زمینه های مالی و مالیاتی به مودیان مشاوره می دهد. وکلای مالیاتی با انتخاب بهترین راهکارها و روش های مالیاتی می توانند شرکت ها و کسب و کارها را در مسیر درست و دقیق مالیاتی قرار دهند.
شرکت ها و کسب و کارهایی که موظف به پرداخت مالیات هستند با کمک وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی می توانند بدهی مالیاتی خود را به حداقل برسانند. وکلای مالیاتی می توانند در ایجاد و تغییر ساختار نهادهای تجاری، محاسبه مالیات نمایندگی مشتریان، نحوه پرداخت مالیات شرکت ها، رسیدگی به اختلاف مالیاتی بر اساس درآمدهای داخلی، مشاوره به مالیات دهندگان و نماینده مالیات دهندگان در برابر هیات های مالیاتی دخالت کنند.
حق الزحمه وکیل مالیاتی چقدر است
حق الزحمه یا دستمزد وکیل مالیاتی به صورت درصدی محاسبه می شود. به این صورت که از رقم مالیات کسر شده، درصدی به عنوان حق الزحمه به وکلای مالیاتی پرداخت می گردد. درصد حق الزحمه مشاور مالیاتی بسته به توافقی بین وکیل مالیاتی و صاحبان کسب و کارها، متغیر می باشد. ناگفته نماند که حق الزحمه وکلای مالیاتی پس از اتمام کار پرداخت می شود. از این رو، مودیان مالیاتی، هیچ گونه نگرانی راجع به حق الزحمه مشاوران مالیاتی ندارند. در صورت عدم موفقیت وکلای مالیاتی در امور مالیاتی، هیچ گونه حق الزحمه ای به جز هزینه های دولتی اعم از حق تمبر به مشاوران مالیاتی پرداخت نمی شود.
وظایف وکیل مالیاتی چیست
1- مشاوره به مودیان مالیاتی در زمینه معافیت های مالیاتی
2- وکالت در دعاوی مالیات بر ارزش افزوده
3- انتخاب کوتاه ترین مسیر جهت رسیدن به بهترین نتیجه
4- مشاوره حقوقی در زمینه مالیات های حمل و نقل
5- تهیه لوایح مختلف برای کلیه هیات های مالیاتی
6- ارائه اعتراض بر برگه تشخیص مالیاتی و پیگیری اعتراض ها
7- مطلع شدن به موقع از ابلاغیه ها و برگه های مالیاتی
8- تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی
9- به حداقل رساندن بدهی های مالیاتی کسب و کارها
10- مطلع کردن مودیان مالیاتی از روند امور مالیاتی و اتفاقات جاری
11- ارائه دفاعیات مناسب در هیات های حل اختلاف مالیاتی
12- حضور به موقع در هیات های مالیاتی
دلایل انتخاب وکیل مالیاتی
1- پیچیدگی قوانین مالیاتی: یکی از دلایل انتخاب وکیل مالیاتی، پیچیدگی قوانین مالیاتی می باشد. درک قوانین مالیاتی برای اشخاص حقوقی دشوار و پیچیده است. از این رو، صاحبان کسب و کارها برای جلوگیری از اشتباهات و تخلفات مالیاتی بایستی مشاور مالیاتی انتخاب کنند.
2- بهبود عملکرد مالی: یکی دیگر از دلایل انتخاب مشاور مالیاتی، بهبود عملکرد مالی شرکت ها و کسب و کارها می باشد. با مشاوره و حمایت وکیل مالیاتی، امور مالی کسب و کارها بهبود پیدا می کند. از این رو، اعمال جرائم سنگین مالیاتی و اختلافات مالی به حداقل می رسد.
3- آگاهی از قوانین مالیاتی: صاحبان کسب و کارها و شرکت ها بایستی از قوانین مالیاتی مطلع باشند. عدم آگاهی از قوانین مالیاتی منجر به انجام اقدامات غیرقانونی و تخلفات مالیاتی می شود. وکیل مالیاتی با آگاهی کامل از قوانین مالیاتی به صاحبان کسب و کارها کمک می کند تا درگیر این مشکلات نشوند.
4- جلوگیری از تخلفات مالیاتی: وکیل مالیاتی می تواند در جلسات مالیاتی حاضر شود و از اظهارنامه مالیاتی دفاع کند. وکلای مالیاتی می توانند از حق و حقوق اشخاص حقوقی در برابر سازمان امور مالیاتی دفاع کنند. مشاوران مالیاتی مانع از بروز تخلفات مالیاتی می شوند.
5- رشد و پیشرفت کسب و کار: وکیل مالیاتی به رشد و پیشرفت کسب و کار و شرکت ها کمک می کند. از طرفی، مشاوران مالیاتی با همراهی اشخاص حقوقی در کلیه امور مالیاتی از اخذ تصمیمات اشتباه و بروز زیان های مالی جلوگیری می کنند.
جمع بندی
در این مقاله، گفته شد که وکیل مالیاتی، مطابق با قوانین پیچیده مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی تهیه و تنظیم می کند و به سازمان امور مالیاتی ارائه می دهد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در زمینه نحوه همکاری با وکلای مالیاتی به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها و هیات مدیره شرکت ها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و از مشاوره مالیاتی آن بهره مند شوند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفهای و با تجربه ما بهرهمند شوید.
بدون دیدگاه