تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در زمینه مالیاتی، قانونی، مراحل ثبت و نوع فعالیت، مشهور است. صاحبان کسب و کارها، اشخاص حقیقی و حقوقی، پس از ثبت رسمی شرکت در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، موظف هستند برند یا علائم تجاری خود را ثبت نمایند. شرکت، یک شخص حقوقی مستقل می باشد که امور تجاری را به صورت قانونی، اجرا می کند. در حالی که برند، علائم تجاری یا لوگوی اختصاری می باشد که خدمات و محصولات آن شرکت را به مشتریان معرفی می کند. کلیه شرکت ها و برندها بایستی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، رسما ثبت شوند.

 

تعریف ثبت شرکت

اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها با هدف رسمی کردن فعالیت خود، نام شرکتشان را در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، ثبت می کنند. شرکت، یک شخص حقوقی مستقل می باشد که امور تجاری را به صورت قانونی، اجرا می کند. فرآیند ثبت شرکت شامل تهیه اسناد مربوطه، پرداخت هزینه های لازم، تعیین و ثبت نام در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری می شود. مقررات و اهداف شرکت بایستی معین شوند تا سرمایه گذاران و سهامداران مطابق با آن ها، فعالیت کنند. شرکت، یک نوع قرارداد بین اشخاص حقیقی یا حقوقی می باشد که مطابق آن، سود یا ضرر بین شرکا تقسیم می شود.

در مقررات شرکت، اطلاعاتی اعم از روش های مدیریتی، نحوه اتخاذ تصمیمات، تعهدات، حقوق، مسئولیت ها، همکاری با اشخاص حقوقی و حقیقی، تقسیم سود و نحوه پرداخت قروض ذکر می گردد. فعالیت شرکت ها بسته به نوع آن، مشخص می شود.

 

مهم‌ترین تفاوت‌های ثبت شرکت و ثبت برند چیست

 

تعریف ثبت برند

برند، علائم تجاری یا لوگوی اختصاری می باشد که خدمات و محصولات آن شرکت را به مشتریان معرفی می کند. شناخت هر برندی در گرو بازاریابی و برندینگ آن است. مشتریان بایستی با لوگو یا علامت انحصاری شرکت شما آشنا شوند. اشخاص حقوقی با ثبت برند، ماهیت شرکت خود را ثبت می کنند تا هیچ شخص حقیقی یا حقوقی دیگری نتواند از آن نشان تجاری، استفاده کند.

اعتبار برند ثبت شده، 10 ساله است. پس از گذشت 10 سال، اشخاص حقوقی تا 6 ماه فرصت دارد تا علامت تجاری خود را تایید کنند. فرآیند ثبت علامت تجاری، بین 30 تا 60 روز زمان می برد.

اگر اشخاص حقوقی بخواهند برند خود را به صورت فارسی یا لاتین، ثبت کنند بایستی کارت بازرگانی دریافت نمایند. داشتن کارت بازرگانی یا مجوز فعالیت اقتصادی برای ثبت برند، الزامی است. در صورتی که نشان تجاری ثبت شده، مشابه برند تجاری دیگری باشد، شاکیانی خواهد داشت. هر گونه شکایت، موجب باطل شدن علامت تجاری ثبت شده، می شود.

 

بررسی تفاوت های ثبت برند با ثبت شرکت

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در مراحل ثبت، نوع کارکرد، پرداخت مالیات و موارد قانونی مشهود است. شرکت برای مدت نامحدود، ثبت می شود. در حالی که اعتبار برند ثبت شده، معادل 10 سال می باشد و قابل تمدید است. اگر صاحب شرکت یا شخص حقوقی فوت کند، برند تجاری قابل واگذاری به غیر نمی باشد ولی می توان سهام شرکت را به شخص دیگری، منتقل کرد. یک شرکت می تواند صاحب یک یا چند برند مختلف باشد، مثل گروه صنعتی گلرنگ که در زمینه های مختلف دارای برند می باشد. کلیه برندها بایستی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، ثبت شوند. یکی از تفاوت های ثبت شرکت و ثبت برند در مدارک ارائه شده به سازمان های مرتبط می باشد.

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از نظر مراحل ثبت

یکی از چندین تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در مراحل ثبت می باشد. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها برای ثبت شرکت بایستی به اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مراجعه کنند. در حالی که اشخاص حقوقی برای ثبت برند به مرکز مالکیت معنوی، مراجعه می کنند. البته، اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری و مرکز مالکیت معنوی، زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستند. در اصل، ثبت برند پس از ثبت شرکت انجام می شود و معرف محصولات و خدمات شرکت می باشد.

فرآیند ثبت شرکت و ثبت برند

اشخاص حقوقی برای ثبت شرکت، نیاز به سرمایه اولیه دارند ولی ثبت برند، نیازی به سرمایه اولیه ندارد. سرمایه اولیه مورد نیاز هر شرکتی، بسته به نوع آن، متغیر می باشد. سرمایه اولیه توسط شرکا یا سهامداران شرکت، فراهم می شود. برای ثبت برند، حضور یک شخص لازم می باشد. در حالی که برای ثبت شرکت بایستی دو شریک اقدام کنند.

 

مهم‌ترین تفاوت‌های ثبت شرکت و ثبت برند چیست

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از نظر نوع کارکرد

یکی دیگر از چندین تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در زمینه کارکرد آن ها می باشد. نام ثبت شده شرکت، معرف نوع فعالیت های آن است. در حالی که برند ثبت شده شرکت، نشان دهنده محصولات یا خدمات شرکت می باشد. هر شخص حقوقی می تواند یک نام منحصر به فرد و خاصی را برای شرکت خود انتخاب کند ولی صاحبان کسب و کارها می توانند نام های مختلفی را برای محصولات یا خدمات خود انتخاب نمایند. ثبت علائم تجاری برای اشخاص حقیقی و حقوقی، ممکن است ولی برای ثبت شرکت، اشخاص حقوقی بایستی اقدام کنند. اعتبار نام شرکت های تجاری، نامحدود است ولی علائم تجاری را بایستی هر 10 سال یک بار، تمدید کرد. مهلت تمدید علائم تجاری معادل 6 ماه می باشد.

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از نظر قانونی

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در زمینه قانونی شامل موارد قانونی می شود. نام های انتخاب شده برای شرکت و اشخاص حقوقی را نمی توان به غیر، انتقال داد ولی مالکیت برند ثبت شده را می توان به غیر، منتقل نمود. هزینه ثبت برند به مراتب بیشتر از هزینه ثبت شرکت می باشد ولی تامین سرمایه اولیه برای ثبت شرکت، فوق العاده بالا است. یکی از مراحل ثبت شرکت، انتشار آگهی در روزنامه می باشد ولی برای ثبت برند، نیازی به چاپ آگهی در روزنامه نیست. از لحاظ قانونی، فرآیند ثبت شرکت، حدودا 2 هفته کاری زمان می برد. در حالی که فرآیند ثبت برند، بین 30 تا 60 روز طول می کشد.

اشخاص حقوقی برای ثبت شرکت نیاز به تنظیم اساسنامه و صورت جلسات دارند ولی اشخاص حقوقی و حقیقی برای ثبت علائم تجاری یا برند خود بایستی مجوز فعالیت، اظهارنامه و مدارک شناسایی خود را به ارگان های دولتی ارائه و تحویل دهند.

 

مهم‌ترین تفاوت‌های ثبت شرکت و ثبت برند چیست

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از نظر مالیاتی

یکی دیگر از چندین تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند در زمینه امور مالیاتی می باشد. شرکت های تجاری، ملزم به پرداخت مالیات و عوارض هستند. از این رو، صاحبان شرکت های تجاری یا اشخاص حقوقی بر اساس سود سالیانه خود، موظف به پرداخت مالیات در مدت زمان معین می باشند. در حالی که برندهای تجاری، معاف از مالیات و عوارض هستند. به عبارتی به برندها و علائم تجاری، هیچ گونه عوارض و مالیاتی تعلق نمی گیرد.

 

جمع بندی

در این مقاله، راجع به تفاوت های ثبت شرکت و ثبت برند، صحبت شد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در زمینه ثبت شرکت و برند به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها و هیات مدیره شرکت ها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و با مراحل ثبت شرکت و برند آشنا شوند. هدف از ثبت شرکت، فعالیت قانونی در چارچوب مشخص می باشد. با ثبت برند می توان بر روی مشتریان و مخاطبان تاثیر گذاشت. از این رو، صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی بایستی مراحل ثبت شرکت و برند را مطابق قوانین طی کنند. اشخاص حقوقی با بررسی نوع فعالیت خود و تعریف سیاست های راهبردی، برند خود را ثبت می کنند.

اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات برای ثبت شرکت و برند خود، نیازمند داشتن علم و آگاهی می باشند. موسسه مشاوره مالی الوند حسابان به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات کمک می کند تا بتوانند قوانین و مقررات اداره ثبت شرکت ها و موسسات را به درستی اجرا کنند. از طرفی، نمایندگان قانونی شرکت ها می توانند با دستورالعمل ها آشنا شوند و آن ها را اجرا کنند. فرآیند ثبت شرکت و برند، نیازمند داشتن آگاهی و دانش می باشد. از این رو، نمایندگان قانونی می توانند از آموزش ها استفاده کنند و آن ها را اجرا نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *