انتخاب اسم شرکت، قوانین و دستورالعمل های مشخصی دارد. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات بایستی با مطالعه دستورالعمل ها و قوانین اداره ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری، بهترین نام را برای کسب و کار خود انتخاب کنند. انتخاب اسم شرکت، اصلی ترین مرحله راه اندازی هر کسب و کاری می باشد. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات بایستی بهترین اسم ممکن را انتخاب کنند تا در ذهن مشتریان و مخاطبان خود، دائمی شوند. نام شرکت بایستی با نوع فعالیت آن، مرتبط باشد تا مشتریان در نگاه اول، محصولات یا خدمات آن شرکت را درک کنند. اسم شرکت بایستی خاص و منحصر به فرد باشد تا تاثیرگذار شود.
ث
اصول نام گذاری کلیه شرکت های تجاری یکسان می باشد، البته یک سری جزئیات در نام گذاری هر نوع شرکت وجود دارد که باید رعایت شود. یک سری اسامی ممنوعه در ثبت شرکت وجود دارد که نباید در انتخاب اسم شرکت ها و موسسات از آن ها استفاده کرد. یادگیری اصول و قواعد نام گذاری شرکت ها و موسسات برای اشخاص حقوقی، واجب است. از این رو، جهت آشنایی بیشتر با اصول و قوانین انتخاب اسم شرکت می توانید ادامه این مقاله را مطالعه نمایید.
نحوه انتخاب نام برای شرکت
اصلی ترین چالش صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی در ثبت نام کسب و کار، انتخاب اسم شرکت می باشد. نام شرکت، نشان دهنده نوع فعالیت آن است. برای مثال، شرکت اسنپ فود در زمینه غذا، فعالیت دارد. از این رو، صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی بایستی در انتخاب اسم شرکت خود، دقت کنند. نام شرکت بایستی هم راستای فعالیت کسب و کارها باشد تا مشتریان بتوانند با شنیدن نام شرکت، نوع محصولات یا خدمات آن را درک کنند. نام شرکت بایستی خاص و یونیک (منحصر به فرد) باشد، به نحوی که هیچ دو شرکتی را نمی توان پیدا کرد که یک اسم مشابه داشته باشند، مگر این که یکی از آن ها، شعبه دیگری باشد.
در انتخاب اسم شرکت بایستی هوشمندانه تصمیم گرفت تا به سود رسید. اگر نام شرکت به راحتی در ذهن مشتریان، نقش ببندد، احتمال خرید آن ها افزایش می یابد. قبل ثبت نام شرکت بایستی آن را بررسی کرد تا اطمینان حاصل شود که در گذشته توسط شرکت دیگری ثبت نشده باشد. اسامی انتزاعی، گزینه مناسبی برای انتخاب اسم شرکت هستند. اسامی خاص و خلاقانه، تاثیر بالایی در ذهن مشتریان دارند. اسم شرکت نباید شباهتی به سایر شرکت ها داشته باشد تا بتوان آن را در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ثبت کرد. برای انتخاب اسم شرکت، اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارهای بایستی با قوانین و مقررات آشنا شوند.
قوانین انتخاب اسم شرکت
مرجع رسمی انتخاب اسم شرکت در ایران، دستورالعمل های تعیین نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری می باشد. در این قسمت، دستورالعمل های تعیین نام که توسط اداره ثبت نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری تهیه و تنظیم شده اند، را بررسی می کنیم. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها بایستی با اسامی و عناوین ممنوعه هم آشنا شوند. قوانین نام گذاری برای کلیه شرکت ها و موسسات غیر تجاری، یکسان می باشد. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها بایستی قوانین انتخاب اسم شرکت را کاملا رعایت کنند. برخی از دستورالعمل های تعیین نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری به شرح زیر می باشند:
نام شرکت بایستی فارسی، غیر لاتین، خاص، منحصر به فرد، سه سیلابی، متناسب با شئونات اسلامی و غیر تکراری باشد. به هیچ عنوان نام شرکت نمی تواند مشابه نام شرکت های ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری باشد. از اسامی اشخاص معروف و مشهور، نام حیوانات، عناوین شعرا، دانشمندان، کاشفان معاصر و اسامی بیگانه نمی توان برای نام گذاری شرکت استفاده کرد. اعداد باید به صورت حروفی در نام شرکت، استفاده شوند. استفاده از عناوینی مرتبط به سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، مثل شاهد و ایثارگران، ممنوع می باشد. اشخاص حقوقی برای استفاده از نام یک محل جغرافیایی یا یک لوکیشن خاص در اسم شرکت بایستی مدارک و مستندات حضور در آن منطقه را به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ارائه دهند. اشخاص حقوقی برای استفاده از برخی کلمات اعم از تبلیغات، ارشاد، گمرک، کانون و تشکل نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح دارند.
اسم انتخابی باید چه ویژگی هایی داشته باشد
اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها نمی توانند از نام هایی که خلاف دین و نظام عمومی جامعه هستند، استفاده نمایند. البته می توانند از نام های خارجی با رسم الخط فارسی برای ایجاد نمایندگی و شعبه شرکت استفاده کنند. کلیه شرکت های تجاری اعم از سهامی خاص، عام، غیر سهامی، مختلط سهامی، تضامنی و نسبی برای انتخاب نام شرکت خود، مستلزم رعایت مواد 117، 141، 162، 184 قانون تجارت می باشند. استفاده از برخی کلمات مثل آپارتمان، ممنوع است ولی می توان از معادل آن، یعنی کاشانه، استفاده کرد. موسسات تعاونی و غیر تجاری برای انتخاب نام، نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه ای ندارند.
اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها نمی توانند برخی از اسامی را به نام شرکت خود، اضافه کنند. این اسامی شامل کشور، ملی، شهروند، ایران، ملت، جوانان، نظام، مهین، انتظام، مرکز، بنیاد، سازمان، بانک، جهاد، دفتر، ایثارگران، بسیج، شهید، ایثار، آزاده، جانبازان، امنیت، سپاه، امنیت، اقتصاد، پتروشیمی، نفت، آژانس، تکنو، تکنولوژی، مونتاژ، ونوس، اورست، دیتا، آسانسور، دکوراسیون، کارواش، کنترل، مترولوژی، تست، باور، نیک، جهاد، دادگستر، بهزیست، متریک، فیلتر، مدرن، فانتزی، تکنیک، تک، کنترل، هدف و میکرو برد می شوند. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها موظف هستند اسمی انتخاب کنند که معرف محصولات یا خدمات آن ها باشد. بهتر است در انتخاب اسم انتزاعی یا ابدایی به بحث بازاریابی آن، توجه شود.
اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها نمی توانند از حروف مخفف در انتخاب اسم شرکت استفاده کنند. استفاده از نام هایی که مختص سازمان های دولتی هستند، ممنوع است. شرکت های تعاونی موظف هستند نام انتخابی خود را به وزارت تعاون ارائه دهند تا مراحل ثبت طی شود. کلماتی اعم از مهندسی، حقوقی، بازرگانی و تجاری جزئی از نام شرکت نیستند.
راهنمای انتخاب اسم شرکت های تجاری
صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی برای انتخاب اسم شرکت بایستی دستورالعمل ها و قوانین فوق را رعایت کنند. پس از انتخاب اسم شرکت بایستی آن را بررسی کرد و مطمئن شد که مشابه آن، قبلا ثبت نشده است. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها بایستی یونیک بودن اسم انتخابی خود را در سامانه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به آدرس اینترنتی ilence.ssaa.ir یا سامانه روزنامه رسمی کشور به آدرس rrk.ir مراجعه نمایند.
یکی از سهامداران یا موسسان شرکت یا وکیل رسمی شرکت بایستی مدارک مورد نیاز ثبت نام شرکت را در سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بارگذاری کنند. نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری نیست.
اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها بایستی 5 نام انتخابی خود را به عنوان اسم شرکت به ترتیب اولویت در سامانه بارگذاری کنند تا کارشناسان، آن ها را بررسی نمایند. اعلام نتیجه بررسی کارشناسان، حدودا سه روز طول می کشد. اگر نام های انتخابی رد شوند، علت رد آن به متقاضی، اعلام می شود. اعتبار اسامی تایید شده برای هر شرکتی، سه ماه پس از تاریخ تایید می باشد. البته، مدت اعتبار اسامی تایید شده برای شرکت های سهامی عام معادل 6 ماه، پس از زمان تشکیل مجمع عمومی است. پس از ثبت نام شرکت، اشخاص حقوقی بایستی در روزنامه رسمی، آگهی درج کنند. کلیه شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری بایستی این مراحل را طی نمایند.
نام گذاری انواع شرکت های تجاری
مطابق قانون تجارت ایران، هفت نوع شرکت تجاری وجود دارد که شامل شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت سهامی خاص و عام، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت تعاونی تولید و مصرف می شود. انتخاب نوع شرکت به فعالیت و برنامه کاری آینده آن، وابسته است. رعایت کلیه دستورالعمل های تعیین نام شرکت ها و موسسات غیر تجاری برای اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تجاری الزامی می باشد. شرایط قانونی ثبت نام شرکت برای شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص، آسان تر و ساده تر است. مواد قانونی تعیین نام شرکت های تجاری به شرح زیر می باشد:
-
انتخاب اسم شرکت های با مسئولیت محدود
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های با مسئولیت محدود بایستی در انتخاب نام شرکت، دقت کنند. امور تجاری شرکت های با مسئولیت محدود توسط دو یا چند نفر اداره می شود. هر یک از شرکای شرکت های با مسئولیت محدود به میزان سرمایه ای که وارد شرکت کرده اند، مسئولیت دارند. در نام شرکت های با مسئولیت محدود بایستی عبارت “با مسئولیت محدود” ذکر شود، در غیر این صورت، فعالیت آن شرکت، تضامنی محسوب می شود. ناگغته نماند که نام شرکت های با مسئولیت محدود نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد.
-
انتخاب اسم شرکت های سهامی خاص
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های سهامی خاص بایستی سرمایه مورد نیاز شرکت را تامین کنند. در نام گذاری شرکت های سهامی خاص، نیازی به ذکر اسامی شرکای شرکت نیست. ذکر عبارت “سهامی خاص” در نام شرکت الزامی است. عبارت “سهامی خاص” بایستی قبل یا بعد نام شرکت و بدون فاصله در کلیه اوراق، آگهی ها و اطلاعیه ها ذکر شود. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های سهامی خاص با در نظر گرفتن نوع فعالیت خود، اسامی مناسبی را برای شرکتشان، انتخاب می کنند تا آن ها را به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ارائه نمایند.
-
انتخاب اسم شرکت های سهامی عام
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های سهامی عام بایستی سرمایه مورد نیاز شرکت را از طریق فروش سهام به مردم، تامین کنند. اشخاص حقوقی برای نام گذاری شرکت های سهامی عام بایستی تمامی قوانین انتخاب اسم شرکت را رعایت نمایند. ذکر عبارت “سهامی عام” در کلیه آگهی ها، اطلاعیه ها و اوراق ضروری است. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های سهامی عام موظف هستند، عبارت “سهامی عام” را به طور کامل و مشخص بر روی کلیه سربرگ های اداری ذکر کنند. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های سهامی عام با در نظر گرفتن نوع فعالیت خود، اسامی مناسبی را برای شرکتشان، انتخاب می کنند تا آن ها را به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ارائه کنند.
-
انتخاب اسم شرکت های تضامنی
قبل یا بعد نام شرکت های تضامنی بایستی نام یکی از شرکای شرکت ذکر شود. با قید کردن نام یکی از شرکای شرکت به نام شرکت تضامنی، اعتبار آن، افزایش می یابد. اگر نام شرکت تضامنی، دربرگیرنده اسامی کلیه شرکا نباشد، بایستی نام یکی از شرکا همراه با عبارت “و شرکا” یا “و برادران” ذکر شود. مدیر شرکت تضامنی، همان شخصی می باشد که نام او در کنار نام شرکت، ذکر شده است. مدیر شرکت تضامنی، اختیار کامل مدیریت شرکت تضامنی را بر عهده دارد.
-
انتخاب اسم شرکت های نسبی
صاحبان شرکت های نسبی همانند صاحبان شرکت های تضامنی، عمل می کنند. قبل یا بعد نام شرکت های نسبی بایستی نام یکی از شرکای شرکت ذکر شود. با قید کردن نام یکی از شرکا به نام شرکت نسبی، اعتبار آن، افزایش می یابد. اگر نام شرکت نسبی، دربرگیرنده اسامی کلیه شرکا نباشد، بایستی نام یکی از شرکا همراه با عبارت “و شرکا” یا “و برادران” ذکر شود. هر شریک ضامن که به شرکت نسبی وارد می شود به نسبت سرمایه ای که وارد شرکت می کند، در برابر قروض، مسئولیت دارد. با تغییر نام شرکت نسبی، این قانون پابرجا است.
-
انتخاب اسم شرکت های مختلط سهامی
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های مختلط سهامی برای نام گذاری شرکت بایستی قوانین فوق را رعایت کنند. از طرفی، قید عبارت “مختلط سهامی” همراه با نام یکی از شرکای ضامن، ضروری است. عبارت “مختلط سهامی” نشان دهنده اختلاط دو نوع شریک ضامن و سهامی می باشد. ذکر نام یکی از شرکای ضامن شرکت های مختلط سهامی، معرفی کننده طرف معامله به مشتریان و طرف حساب به طلبکاران است.
-
انتخاب اسم شرکت های مختلط غیر سهامی
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های مختلط غیر سهامی از مزایا و امتیازهای شرکت های با مسئولیت محدود و تضامنی بهره مند می شوند. در نام گذاری شرکت های مختلط غیر سهامی بایستی عبارت “مختلط غیر سهامی” و حداقل نام یکی از شرکای ضامن، ذکر گردد. اگر نام یکی از شرکای با مسئولیت محدود در نام شرکت مختلط غیر سهامی، قید شود، آن شخص در مقابل قروض شرکت، مسئولیت خواهد داشت و طبق قانون، شریک ضامن محسوب می شود. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های مختلط غیر سهامی بایستی با دقت بالایی برای شرکت خود، نام گذاری کنند.
-
انتخاب اسم شرکت های تعاونی
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تعاونی، موظف هستند کلیه دستورالعمل ها و قوانین نام گذاری شرکت را رعایت کنند. در نام گذاری شرکت های تعاونی بایستی عبارت “تعاونی” ذکر گردد. در حال حاضر، کلیه شرکت های تعاونی، زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فعالیت می کنند.
اگر اسم انتخابی تایید نشود، اشخاص حقوقی بایستی چه کنند
پیش تر اشاره شد که اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری بایستی 5 نام انتخابی خود را به عنوان اسم شرکت به ترتیب اولویت در سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بارگذاری کنند تا کارشناسان، آن ها را بررسی نمایند. اعلام نتیجه بررسی کارشناسان، حداکثر طی سه روز، اعلام می شود. اگر نام های انتخابی به هر دلیلی رد شوند، علت رد آن به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها، اعلام می شود. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها که به نظر کارشناسان، اعتراض دارند می توانند فرم اعتراضی، پر کنند و آن را در سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بارگذاری نمایند. به این ترتیب، اسامی ارائه شده، مجددا توسط کارشناسان مربوطه، مورد بررسی قرار می گیرند.
اگر اسامی انتخابی، مجددا توسط کارشناسان رد شوند، اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری می تواند فرم مخصوص اعتراض خود را سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بارگذاری کنند. مسئول تعیین نام سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری با استعلام از فرهنگستان زبان فارسی، نظر نهایی را اعلام می کند.
اسامی خوب برای شرکت
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری برای انتخاب اسم شرکت می توانند از اسامی فارسی اعم از آفر، آراه، آریا، آرمان، آونگ، برمک، بوژان، برزو، بامداد، باپوک، پاکان، پرشنگ، پرهام، پرتو، پیمان، تابان، تارا، تاجی، تینو، تیرداد، جابان، جاوید، جوان، چابک، چوبین، چاوش، خرم، خورشید، خدایار، دادمهر، داراب، دیبا، رابو، راژانه، رامونا، زاوا، زرین، زینو، ژالان، ژیوار، ژیار، سارک، سایه، سهند، شاپرک، شرمین، شوان، طوس، غوغا؛ فدا، فراز، قابوس، کابان، کاراکو، کهبد، گزل، گل آرا، گلاره، لومانا، لاله، مارال، مامک، مانا، نادر، نامور، نرمک، نوا، نیک، وریا، ورجاوند، ویدا، هژیر، هخامنش، هرمز، هونام، وامق، یادگار، یاور و یوشیتا استفاده کنند. کلیه این اسامی، ریشه فارسی دارند و می توان از آن ها در نام گذاری شرکت ها و موسسات بهره مند شد.
اسامی ممنوعه برای ثبت شرکت
مطابق دستورالعمل ها و قوانین اداره ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری، استفاده از اسامی بیگانه، مجاز نیست. ترکیب دو واژه فارسی به عنوان واژه بیگانه، شناخته می شود. از این رو، نمی توان از ترکیب دو واژه که تداعی گر واژه بیگانه می باشد، استفاده کرد. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها برای نام گذاری کمپانی خود بایستی به فرهنگ لغت دهخدا مراجعه کنند و اسامی معنادار و پرمحتوا را انتخاب نمایند. در نام گذاری شرکت ها بایستی حداقل از سه سیلاب استفاده کرد. مطابق دستورالعمل ها، یکی از این سه سیلاب بایستی اسم خاص باشد. مطابق قوانین اداره ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری، استفاده از یک سری اسامی در نام گذاری، ممنوع است.
اسامی ممنوعه برای انتخاب اسم شرکت شامل اسامی و عناوین بیگانه، اسامی مرتبط به تشکیلات دولتی و کشوری، اسامی ائمه و معصومین، عناوین ایثارگران و شاهد، کلمات مرتبط به سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، اسامی اختصاری و مخفف شده که متعلق به دولت و نهادهای دولتی هستند، می شود. استفاده از کلماتی مثل “ملی” و “ایران” در انتخاب اسم شرکت، ممنوع است. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها نمی توانند از اسامی خارجی با خط الرسم فارسی، اسامی غیر اخلاقی و توهین آمیز، اسامی خلاف نظم عمومی و شئونات اسلامی کشور در انتخاب اسم شرکت استفاده کنند.
آشنایی با کلمات ممنوعه در انتخاب اسم شرکت
کلمات ممنوعه در انتخاب اسم شرکت شامل مرکز، سازمان، بانک، جهاد، دفتر، بسیج، ایثارگران، ایثار، شهید، آزاده، جانبازان، سپاه، امنیت، اقتصاد، ایران، ملی، کشور، ملت، شهروند، جوانان، میهن، نظام، انتظام، بنیاد، نفت، پتروشیمی، آژانس، تکنولوژی، تکنو، فیلتر، مدرن، نو، فانتزی، بهزیست، جهاد، نیک، باور، تست، کنترل، مترولوژی، کارواش، آسانسور، تکنیک، تک، هدف، کنترل، میکرو برد، متریک، دادگستر، دکوراسیون، دیتا، اورست، ونوس و مونتاژ می شود. از این رو، اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری نمی توانند از کلمات فوق در انتخاب اسم شرکت یا موسسه خود، استفاده کنند.
مدت اعتبار نام شرکت ها و موسسات
پس از تایید نام انتخابی توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری، اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات، فقط 3 ماه زمان لازم دارند تا فرآیند قانونی ثبت نام را طی کنند. اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات، اگر در مدت 3 ماهه، موفق به ثبت نام و انتشار آگهی در روزنامه های دولتی نشوند، نام تایید شده، منقضی می شود و اعتبار خود را از دست می دهد. البته مدت اعتبار نام شرکت های سهامی عام، 6 ماه پس از تاریخ برگزاری مجمع عمومی موسسین می باشد. در عوض، پس از ثبت نام و انتشار آگهی، نام شرکت دارای اعتبار نامحدود می شود.
به عبارتی، پس از ثبت نام شرکت و انتشار آگهی در روزنامه، هیچ شرکت دیگری نمی تواند از نام شرکت شما استفاده کند. نام شرکت ثبت شده با رعایت تاریخ تقدم، مختص شخص حقوقی اولیه است. از این رو، هیچ شخص حقوقی (سایر صاحبان شرکت ها) دیگری، حق ندارد نامی مشابه یا متجانس با نام شرکت شما را انتخاب کند و از آن استفاده نمایند، چرا که آن نام، مختص شرکت شما است. تنها در صورت انحلال و ختم تصفیه شرکت، سایر اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها می توانند از نام آن شرکت استفاده کنند.
سوالات متداول
- اصلی ترین قوانین انتخاب اسم شرکت چیست؟
مطابق دستورالعمل ها و قوانین موجود، اسم انتخابی بایستی فارسی، غیر لاتین، خاص، منحصر به فرد، سه سیلابی، متناسب با شئونات اسلامی و غیر تکراری باشد. به هیچ عنوان نام شرکت نمی تواند مشابه نام شرکت های ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری باشد. از اسامی اشخاص معروف و مشهور، نام حیوانات، عناوین شعرا، دانشمندان، کاشفان معاصر و اسامی بیگانه نمی توان برای نام گذاری شرکت استفاده کرد.
- اسم انتخابی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها نمی توانند از نام هایی که خلاف دین و نظام عمومی جامعه هستند، استفاده نمایند. البته می توانند از نام های خارجی با رسم الخط فارسی برای ایجاد نمایندگی و شعبه شرکت استفاده کنند. کلیه شرکت های تجاری اعم از سهامی خاص، عام، غیر سهامی، مختلط سهامی، تضامنی و نسبی برای انتخاب نام شرکت خود، مستلزم رعایت مواد 117، 141، 162، 184 قانون تجارت می باشند.
- چگونه می توان نام انتخابی را بررسی کرد؟
پس از انتخاب اسم شرکت بایستی آن را بررسی کرد و مطمئن شد که مشابه آن، قبلا ثبت نشده است. اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها بایستی یونیک بودن اسم انتخابی خود را در سامانه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به آدرس اینترنتی ilence.ssaa.ir یا سامانه روزنامه رسمی کشور به آدرس rrk.ir مراجعه نمایند.
- استفاده از کدام اسامی در انتخاب اسم شرکت، ممنوع است؟
کلمات ممنوعه در انتخاب اسم شرکت شامل مرکز، سازمان، بانک، جهاد، دفتر، بسیج، ایثارگران، آزاده، جانبازان، سپاه، امنیت، اقتصاد، ایران، ملی، کشور، ملت، شهروند، جوانان، میهن، نظام، انتظام، بنیاد، نفت، پتروشیمی، آژانس، تکنولوژی، تکنو، فیلتر، مدرن، فانتزی، بهزیست، جهاد، نیک، تست، کنترل، مترولوژی، کارواش، آسانسور، تکنیک، تک، میکرو برد، متریک، دادگستر، دکوراسیون، دیتا، اورست و مونتاژ می شود.
جمع بندی
در این مقاله، راجع به انتخاب اسم شرکت ها و موسسات، صحبت شد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در زمینه نحوه انتخاب نام شرکت به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها و هیات مدیره شرکت ها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و نامی مناسب برای شرکت خود انتخاب نمایند. هدف از انتخاب اسم مناسب برای شرکت، تاثیرگذاری بر روی مشتریان و مخاطبان می باشد. از این رو، صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی بایستی در انتخاب اسم شرکت، حساسیت نشان دهند. اشخاص حقوقی با بررسی نوع فعالیت خود و تعریف سیاست های راهبردی، اسم مناسبی را انتخاب می کنند.
اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات برای انتخاب اسم شرکت، نیازمند داشتن علم و آگاهی می باشد. موسسه مشاوره مالی الوند حسابان به اشخاص حقوقی و صاحبان شرکت ها و موسسات کمک می کند تا بتوانند قوانین و مقررات اداره ثبت شرکت ها و موسسات را به درستی اجرا کنند. از طرفی، نمایندگان قانونی شرکت ها می توانند با دستورالعمل ها آشنا شوند و آن ها را اجرا کنند. انتخاب اسم شرکت و موسسه، نیازمند داشتن آگاهی و دانش می باشد. از این رو، نمایندگان قانونی می توانند از آموزش ها استفاده کنند و آن ها را اجرا نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفهای و با تجربه ما بهرهمند شوید.
بدون دیدگاه