اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت نباید از اسامی ممنوعه ثبت شرکت استفاده کنند. نام شرکت مثل نام اشخاص حقیقی، بخشی از هویت آن می باشد. اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت خود بایستی نکاتی را رعایت کنند. نام شرکت، مطابق با دستورالعمل ها و قوانین موجود انتخاب می شود. از این رو، صاحبان کسب و کارها بایستی به قوانین مسلط باشند تا بتوانند نامی شایسته برای شرکت خود، انتخاب کنند. در نظر داشته باشید که هر کسب و کاری با نامی که دارد به مشتریان خود، معرفی می شود.

 

تعریف نام شرکت

نام شرکت بایستی به صورت یونیک و منحصر به فرد انتخاب شود. هیچ دو شرکتی در ایران نیستند که یک نام مشترک داشته باشند، مگر این که، یکی از آن دو شرکت، شعبه شرکت دیگر باشد. از این رو، نمی توان شرکتی را با نام شرکت دیگری پیدا کرد. هر شخصی دارای یک کد ملی منحصر به فرد است. هویت هر شرکتی به نام آن بستگی دارد. اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت بایستی به فعالیت و شهر محل اقامت آن، توجه کنند. گاها افراد برای انتخاب نام شرکت از ترکیب چند حرف استفاده و نام ابتکاری، خلق می کنند.

نامی که در گذشته توسط اشخاص حقوقی دیگری به ثبت رسیده است، جزو اسامی ممنوعه ثبت شرکت می باشد. اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت می توانند به سایت www.ilenc.ir مراجعه نمایند و نام پیشنهادی خود را جست و جو کنند. نام شرکت، یکی از المان های اساسی برای راه اندازی هر کسب و کاری می باشد. نام شرکت بایستی تاثیرگذار باشد تا مشتریان را جذب کند. قبل از ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کارتان، نامی برازنده و موثر برای شرکت خود، انتخاب کنید.

 

قوانین نام گذاری شرکت ها

استفاده از اسامی ممنوعه در ثبت شرکت، دردسرساز می باشد. اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت بایستی از کلمات فارسی و معنادار که در فرهنگ لغت دهخدا و عمید وجود دارند، استفاده کنند. کلماتی که به عنوان نام شرکت انتخاب می شوند، نباید اختصاری و مخفف باشند. استفاده از حروف اول چند کلمه یا ترکیبی از چند حرف، ممنوع است. اعداد بایستی به صورت حروفی نوشته شوند.

 

با اسامی ممنوعه در ثبت شرکت آشنا شوید

 

نام شرکت

نام شرکت باید در فرهنگ دهخدا و عمید، معنی داشته باشد. البته، هر اسمی که در فرهنگ دهخدا و عمید وجود دارد، قابل ثبت نمی باشد. اشخاص حقوقی باید نامی را انتخاب کنند که با شئونات انقلاب اسلامی ایران، منافات نداشته باشد. نام شرکت ممکن است اسم خاص یا عام باشد. اسم خاص به کلماتی گفته می شود که به عنوان نهاد در یک جمله، کاربرد دارند. اسم عام به کلماتی گفته می شود که بین تمام اشخاص و موجودات، یک معنی واحد دارد.

 

دسته اول موارد ممنوعه برای نام شرکت

قبل از انتخاب نام شرکت بایستی اسامی ممنوعه در ثبت شرکت را بررسی کنید. در انتخاب نام شرکت نباید از موارد ممنوعه، استفاده کرد. نام هایی که به تشکیلات دولتی و کشوری، اسامی و عناوین بیگانه، اسامی تکراری، عناوین دانشمندان و کاشفان امروزی اشاره دارد، جزو اسامی ممنوعه ثبت شرکت به شمار می روند. کلمه بیگانه ای که از ترکیب دو کلمه فارسی ساخته شده است را نمی توان به عنوان نام شرکت انتخاب کرد. ناگفته نماند که در انتخاب نام شرکت نمی توان از کلمات بی معنا، الفاظ زشت و مستهجن استفاده کرد. از طرفی، استفاده از اسامی اختصاری که رسما به دولت تعلق دارند هم جزو اسامی ممنوعه ثبت شرکت هستند.

 

دسته دوم موارد ممنوعه برای نام شرکت

اشخاص حقوقی برای انتخاب نام شرکت بایستی از اسامی ممنوعه در ثبت شرکت، مطلع شوند. استفاده از اسامی معروف اشخاص شناخته شده، حروف اضافه مثل “و” یا “از” و عدد در انتخاب نام شرکت، ممنوع است. اشخاص حقوقی نمی توانند نام شرکت های ثبت شده را با جابه جایی کلمات ترکیبی، افزودن پسوند، افزودن عدد، حذف یکی از کلمات ترکیبی و افزودن کلمات توصیفی، تغییر دهند. استفاده از نام محل و کلمات محلی برای همان استان، قابل استفاده می باشد. در کل، استفاده از کلماتی که موجب گمراهی افراد می شوند، جزو اسامی ممنوعه در ثبت شرکت هستند.

 

با اسامی ممنوعه در ثبت شرکت آشنا شوید

 

دسته سوم موارد ممنوعه برای نام شرکت

اسامی ممنوعه در ثبت شرکت شامل کلماتی هستند که یادآور بخش های اصلی کشور می شوند. استفاده از کلماتی مثل مرکز، بنیاد، نهاد، گروه، جوانان، کشور، دفتر، ملت، بهزیستی، رهبر، بسیج، نظام، بانک، دادگستر، نفت، متریک، ایثار، شاهد، کنترل، جانبازان، ملی، ایران، متالوژی، انتظام، پتروشیمی، ونوس، میهن، اماد، فامیلی، شهروند، تکنو، ایثارگران، امنیت، اسیر، دیتا، آزاده، سازمان، اسارت، بیو، جهاد، میکروبرد، مدرن، پیک، استار، فیلتر، مونتاژ، اورست و دکوراسیون در نام شرکت، ممنوع است. البته، اسامی ممنوعه محدود به موارد نام برده نمی شوند. استفاده از کلماتی چون بازرگانی، ساختمانی، مهندسی، تجاری، مهندسی مشاور، تولیدی و حقوقی، توضیحی بر فعالیت هر کسب و کار هستند. از این رو، این کلمات جزئی از نام شرکت به حساب نمی آیند.

 

مدت زمان ثبت نام شرکت

مدت زمان لازم برای ثبت نام شرکت به عواملی مثل حوزه کاری شرکت و کامل بودن مدارک صاحبان کسب و کارها بستگی دارد. در صورتی که، امور اولیه انجام شده باشد، ثبت رسمی نام شرکت بین 15 تا 20 روز کاری، زمان لازم دارد. کنترل زمان در ثبت رسمی نام شرکت، بخشی از مدیریت پروژه به حساب می آید. با کنترل زمان، فرآیند ثبت نام شرکت با سرعت بالاتری انجام می شود. با زمان بندی نادرست، فرآیند ثبت رسمی نام شرکت، طولانی می گردد. قاعدتا با برنامه ریزی دقیق، فرآیند ثبت شرکت، سریع تر می شود و از نظر مالی، به صرفه تر خواهد بود.

 

جمع بندی

در این مقاله، راجع به اسامی ممنوعه در ثبت شرکت، صحبت شد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در زمینه انتخاب نام شرکت به صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و نام شرکت خود را انتخاب نمایند تا بتوانند فرآیند ثبت رسمی شرکت را طی کنند. نام شرکت بایستی تاثیرگذار و مرتبط با کسب و کار باشد تا مشتریان بتوانند با آن، ارتباط بگیرند. در نظر داشته باشید که نام شرکت باید در ذهن مشتری، ماندگار شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *