پس از ثبت شرکت، اشخاص حقوقی بایستی اقداماتی را به صورت اجباری و اختیاری انجام دهند. هر گونه کوتاهی در انجام اقدامات ضروری بعد از ثبت شرکت موجب بروز مشکلات مالی مختلف می شود.

 

تعریف ثبت شرکت

اولین اقدام در راه اندازی هر کسب و کاری، ثبت شرکت می باشد. صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی با ثبت رسمی شرکت به فعالیت های خود، رسمیت می بخشند. هر شرکتی که در ایران فعالیت دارد، بایستی به ثبت برسد. شرکت های خارجی برای فعالیت تجارتی، صنعتی و اداری در ایران، نیاز به ثبت شرکت خود دارند. هزینه ثبت شرکت در ایران بر اساس قوانین و مقررات تعیین می شود.

 

اقدامات پس از ثبت شرکت

اشخاص حقوقی، پس از ثبت شرکت می توانند کلیه فعالیت های مرتبط با حیطه کاری خود را انجام دهند. اقدامات بعد ثبت شرکت باید در چارچوب قوانین و مقررات به صورت اجباری انجام شود. صاحبان کسب و کارها بایستی امور مالیاتی شرکت خود را انجام و پرونده دارایی تشکیل دهند. اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر تجاری از جمله اقدامات بعد ثبت شرکت هستند که باید انجام شوند. مطابق قانون مالیات های مستقیم، هر شرکت پس از ثبت رسمی، 2 ماه فرصت دارد تا پرونده دارایی خود را تشکیل دهند.

 

اقدامات ضروری بعد از ثبت شرکت چیست

 

پلمپ دفاتر تجاری

یکی از اصلی ترین اقدامات بعد ثبت شرکت، پلمپ دفاتر تجاری برای درج حساب های مالی شرکت می باشد. از زمان تاسیس تا پایان سال مالی، اشخاص حقوقی موظف به ثبت سال مالی خود را در اساسنامه شرکت هستند. دفتر مالی که شامل جلد دفتر روزنامه و دفتر کل می شود بایستی توسط اداره دارایی و ثبت شرکت ها، پلمپ شود. پلمپ دفاتر تجاری شامل شمارش ورق های دفتر کل، منگوله دار کردن و قید نام شرکت در صفحات آن می شود.

 

تشکیل پرونده مالیاتی در دارایی

تشکیل پرونده مالیاتی از جمله اقدامات بعد ثبت شرکت می باشد. اشخاص حقوقی تا 2 ماه پس از ثبت شرکت فرصت دارند، مطابق با قوانین مالیات های مستقیم، پرونده دارایی خود را تشکیل دهند. اشخاص حقوقی موظف هستند مدارک خود را به دارایی تحویل دهند. در غیر این صورت، شرکت ها مشمول پرداخت جریمه می شوند. جریمه عدم تحویل مدارک به دارایی معادل دو برابر حق التمبر عادی می باشد. برای تشکیل پرونده مالیاتی، صاحبان کسب و کارها بایستی حوزه مالیاتی خود را تعیین کنند.

 

دریافت کد اقتصادی

یکی دیگر از اقدامات بعد ثبت شرکت، دریافت کد اقتصادی جهت دریافت وجه مالی می باشد. هر شرکت برای فروش محصولات و خدمات خود بایستی فاکتور رسمی صادر کند. کد اقتصادی هر شرکت توسط دارایی صادر می شود. کد اقتصادی صادر شده توسط پست به آدرس ثبت شده شرکت، ارسال می گردد.

 

ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده

پرداخت مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده بر عهده اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها می باشد. مالیات عملکرد به مبلغی گفته می شود که پس از پایان سال مالی توسط شرکت ها پرداخت می گردد. اشخاص حقوقی بایستی اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند تا مبلغ دقیق مالیات عملکرد آن ها محاسبه شود. بر خلاف مالیات عملکرد که بایستی هر سال مالی، پرداخت شود، مالیات بر ارزش افزوده بایستی هر سه ماه پرداخت گردد. از این رو، صاحبان کسب و کارها بایستی در سامانه مالیات بر ارزش افزوده، ثبت نام کنند تا کد ارزش افزوده دریافت نمایند.

 

اخذ کد کارگاهی بیمه تامین اجتماعی

پس از ثبت شرکت، اشخاص حقوقی موظف هستند برای کارمندان خود، کد کارگاهی بیمه تامین اجتماعی دریافت کنند. پس از اخذ کد کارگاهی بیمه تامین اجتماعی می توانند لیست بیمه کارمندان را تهیه کنند. با استفاده از این کد، اشخاص حقوقی می توانند مطابق قانون وزارت کار، بیمه کلیه کارمندان و کارگران دائم و موقت خود را پرداخت نمایند.

 

اقدامات ضروری بعد از ثبت شرکت چیست

 

جمع بندی

در این مقاله، راجع به اقدامات بعد ثبت شرکت، صحبت شد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در نحوه اجرای اقدامات بعد ثبت شرکت به صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و برای انجام این اقدامات، قدم بردارند.

 

سوالات متداول در مورد اقدامات بعد از ثبت شرکت

  • اقدامات اختیاری بعد از ثبت شرکت شامل چه اموری می شود

اقدامات بعد ثبت شرکت به دو صورت اختیاری و اجباری می باشد. اقدامات اختیاری بعد از ثبت شرکت شامل ثبت لوگوی شرکت، ثبت نام تجاری شرکت، اخذ کارت بازرگانی برای صادرات و واردات، داشتن سربرگ، طراحی کارت ویزیت، داشتن ست اوراق اداری، طراحی سایت شرکت، تهیه برنامه مالی، استخدام حسابدار، افتتاح حساب بانکی و اخذ دسته چک می شود.

 

  • اقدامات ضروری بعد از ثبت شرکت شامل چه اموری می گردد

اقدامات ضروری بعد از ثبت شرکت شامل پلمپ دفاتر تجاری، تشکیل پرونده مالیاتی در دارایی، دریافت کد اقتصادی، ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده و اخذ کد کارگاهی بیمه تامین اجتماعی می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *