مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزار‌های مالیاتی در بسیاری از کشورهاست. این مالیات که به اختصار “مالیات VAT” هم نامیده می‌شود، به معنای، مالیات بر مصرف است که به مصرف‌کننده نهایی کالا‌ها و خدمات تعلق می‌گیرد. اساساً این مالیات به مبادلات مالیاتی در سراسر زنجیره تامین محصول یا خدمات مرتبط است و به عنوان یک درآمد مهم برای دولت‌ها جهت تامین بودجه و ارائه خدمات عمومی به کار می‌رود.

 

ارزش افزوده چیست

ارزش افزوده، به ارزشی که در فرایند تولید به ارزش کالا‌های واسطه‌ای افزوده می‌شود، گفته می‌شود. این مفهوم به فرایند تولید و نه به کالای خاص مربوط است.

به عنوان مثال، اگر یک کارخانه سیمان برای تولید یک تن سیمان، مواد اولیه‌ای مانند سنگ‌آهن، آهک و خاک رس به ارزش ۵۰ میلیون تومان خریداری کند و در نهایت یک تن سیمان به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان تولید کند، ارزش افزوده تولید سیمان در این کارخانه، ۵۰ میلیون تومان است.

ارزش افزوده، یک مفهوم اقتصادی مهم است که در محاسبه شاخص‌های اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی (GDP) و درآمد ملی استفاده می‌شود.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست

مالیات بر ارزش افزوده یک نوع مالیات غیر مستقیم است که بر ارزش افزوده کالا‌ها و خدمات در طول زنجیره عرضه اعمال می‌شود. ارزش افزوده، تفاوت بین ارزش کالا‌ها و خدمات در ابتدای زنجیره عرضه و ارزش آن‌ها در انتهای زنجیره است.

این نوع از مالیات در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران، اجرا می‌شود. در ایران، مالیات بر ارزش افزوده با نرخ ۱۵ درصد بر اکثر کالا‌ها و خدمات اعمال می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم به مصرف‌کننده نهایی منتقل می‌شود. در روش مستقیم، مالیات به صورت مستقیم از مصرف‌کننده نهایی دریافت می‌شود. در روش غیر مستقیم، مالیات در طول زنجیره عرضه به صورت غیر مستقیم از مصرف‌کننده نهایی دریافت می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده نقش اساسی در اقتصاد دارد و بر اساس قوانین مالیاتی هر کشور تعیین می‌شود. این مالیات می‌تواند درصدی از ارزش کالا یا خدمات یا حتی هر دو را تحت پوشش خود قرار دهد و برخی از کالا‌ها یا خدمات از این مالیات معاف باشند. مطالعه و فهم این نوع مالیات برای هر فردی که در عرصه اقتصاد، تجارت یا حتی مصرف فعالیت دارد بسیار حیاتی است.

 

انواع مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود:

  1. تولیدی: مالیات بر ارزش افزوده تولید شده در هر مرحله از تولید، توزیع و فروش کالا‌ها و خدمات اعمال می‌شود. در نتیجه، بنگاه‌های اقتصادی در هر مرحله از تولید، توزیع و فروش، این مالیات را از مشتریان خود دریافت می‌کنند و سپس آن را به دولت پرداخت می‌کنند.
  2. مصرفی: این مالیات تنها بر مصرف نهایی کالا‌ها و خدمات اعمال می‌شود. در نتیجه، مصرف‌کنندگان نهایی، ارزش افزوده تمام مراحل تولید، توزیع و فروش یک محصول یا خدمات را پرداخت می‌کنند.
  3. درآمد: مالیات بر ارزش افزوده تولید شده در هر مرحله از تولید، توزیع و فروش کالا‌ها و خدمات، به عنوان بخشی از درآمد مشمول مالیات بنگاه‌های اقتصادی محسوب می‌شود. در نتیجه، بنگاه‌های اقتصادی باید این مالیات تولید شده را به عنوان بخشی از مالیات بر درآمد خود به دولت پرداخت کنند.

در ایران، مالیات بر ارزش افزوده به نوع تولیدی و مصرفی اعمال می‌شود. نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران برای کالا‌های مصرفی ۹ درصد و برای کالا‌های سرمایه‌ای ۳ درصد است.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

مالیات بر ارزش افزوده چند درصد است

نرخ مالیات بر ارزش افزوده، یکی از مهمترین عوامل در تعیین میزان درآمد‌های دولت از این مالیات است. این نرخ باید به گونه‌ای تعیین شود که بتواند درآمد کافی برای دولت فراهم کند، اما در عین حال، فشار مالیاتی زیادی بر جامعه وارد نکند.

در برخی کشور‌ها، نرخ مالیات بر ارزش افزوده به صورت یکسان برای تمام کالا‌ها و خدمات اعمال می‌شود، معمولاً در حدود ۱۸ تا ۲۵ درصد از ارزش نهایی کالا یا خدمت است. در تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده، عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود. از جمله این عوامل:

  • سطح درآمد سرانه
  • میزان تورم
  • وضعیت اقتصادی کشور
  • هزینه‌های دولت

در ایران، نرخ مالیات بر ارزش افزوده در طول سال‌های اخیر، چندین بار تغییر کرده است. این تغییرات، عمدتاً به دلیل عوامل اقتصادی و سیاسی بوده است.

در سال ۱۳۹۹، نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۱۶ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت. این کاهش نرخ، به دلیل شرایط رکود اقتصادی در ایران صورت گرفت. در سال ۱۴۰۱، نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۱۵ درصد به ۱۸ درصد افزایش یافت. این افزایش نرخ، به دلیل افزایش هزینه‌های دولت و همچنین افزایش تورم در ایران صورت گرفت.

در حال حاضر، این نرخ مالیات در ایران، ۱۸ درصد است. این نرخ برای تمامی کالا و خدمات تولیدی داخلی و یا وارداتی یکسان بوده و تنها برای صادرات این نرخ ۰ درصد خواهد بود. البته، لازم است که این نرخ به صورت مستمر مورد بررسی قرار گیرد و در صورت لزوم، تغییراتی در آن ایجاد شود.

 

کالا‌ها و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند

بله، برخی از کالاها و خدمات از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. این معافیت‌ها به دلایل مختلفی مانند حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، توسعه اقتصادی یا حفظ محیط زیست اعمال می‌شوند. طبق ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، کالاها و خدمات زیر از پرداخت این مالیات معاف هستند:

کالاها خدمات
کلیه محصولات کشاورزی فرآوری نشده خدمات درمانی و توانبخشی
دام زنده و خوراک آن خدمات آموزشی و پژوهشی
بذر، نشاء، نهال، سم و کود خدمات فرهنگی و هنری
آب مصارف کشاورزی خدمات مذهبی
شیر، پنیر و ماست خدمات حمل و نقل عمومی
تخم ماکیان خدمات مسافری هوایی، ریلی، دریایی و زمینی
آرد و نان خدمات پستی و مخابراتی
انواع گوشت و فرآورده‌های گوشتی خدمات بانکی و اعتباری
برنج، حبوبات، سویا و پروتئین سویا خدمات بیمه‌ای
انواع روغن‌های خوراکی خدمات مالیاتی و مالی
شیرخشک مخصوص تغذیه کودکان خدمات مهندسی و مشاوره‌ای
خمیر کاغذ و کاغذ باطله خدمات حقوقی و قضایی
دفتر تحریر خدمات حسابداری و خدمات حسابرسی
کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات
کتاب و روزنامه خدمات گردشگری
خدمات صنایع دستی

همچنین، صادرات کالاها و خدمات نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف است. در صورتی که کالا یا خدمتی در این لیست‌ها وجود نداشته باشد، مشمول این مالیات خواهد بود.

 

روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده در ایران با نرخ 9 درصد بر کلیه کالاها و خدمات مشمول این مالیات، تعلق می‌گیرد. البته برخی از کالاها و خدمات از پرداخت این نوع مالیات معاف هستند، که قبل‌تر به آن‌ها اشاره شد.

برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، ابتدا باید ارزش کالا یا خدمت مشمول مالیات را تعیین کنیم. سپس، با ضرب ارزش کالا یا خدمت در نرخ مالیات بر ارزش افزوده، مالیات قابل پرداخت را محاسبه می‌کنیم. در فرمول زیر، نحوه محاسبه به صورت خلاصه آورده شده است:

 

مالیات بر ارزش افزوده = ارزش کالا یا خدمت × نرخ مالیات بر ارزش افزوده

 

فرض کنید یک شرکت تلویزیونی یک تلویزیون با قیمت 10 میلیون تومان تولید می‌کند. این شرکت برای تولید تلویزیون، مواد اولیه و خدماتی به ارزش 5 میلیون تومان خریداری کرده است. بنابراین، ارزش افزوده ایجاد شده در تولید تلویزیون برابر 5 میلیون تومان است. با توجه به نرخ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، مالیات قابل پرداخت شرکت تلویزیونی برابر با 450 هزار تومان است.

 

450 هزار تومان = 5 میلیون تومان × 9%

 

مالیات بر ارزش افزوده در طول زنجیره تامین یک کالا یا خدمت، از تولید کننده تا مصرف کننده نهایی، توزیع می‌شود. در هر مرحله، فروشنده این مالیات را به خریدار اضافه می‌کند. در نهایت، مصرف کننده نهایی، کل مالیات را می‌پردازد.

روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده

به عنوان مثال، فرض کنید یک شرکت تولید کننده تلویزیون، تلویزیون را با قیمت 10 میلیون تومان به یک شرکت توزیع‌کننده می‌فروشد. شرکت توزیع‌کننده نیز تلویزیون را با قیمت 11 میلیون تومان به یک فروشگاه خرده‌فروشی می‌فروشد. در نهایت، فروشگاه خرده‌فروشی تلویزیون را با قیمت 12 میلیون تومان به مصرف کننده نهایی می‌فروشد.

در این مثال، شرکت تولید کننده 450 هزار تومان مالیات بر ارزش افزوده به شرکت توزیع‌کننده می‌پردازد. شرکت توزیع‌کننده نیز 540 هزار تومان مالیات به فروشگاه خرده‌فروشی می‌پردازد. در نهایت، فروشگاه خرده‌فروشی 630 هزار تومان مالیات بر ارزش افزوده به مصرف کننده نهایی می‌پردازد.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در ایران، توسط مؤدیان مالیاتی انجام می‌شود. مؤدیان مالیاتی، شرکت‌ها و افراد هستند که مشمول این مالیات هستند. آن‌ها باید در پایان هر دوره مالیاتی، خوداظهاری مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. در خوداظهاری مالیاتی، مؤدیان باید ارزش افزوده کالاها و خدمات فروخته شده و خریداری شده خود را در دوره مالیاتی اعلام کنند.

سازمان امور مالیاتی کشور، پس از بررسی خوداظهاری مؤدیان مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده آن‌ها را محاسبه و ابلاغ می‌کند. مؤدیان مالیاتی باید این مالیات تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور را در مهلت مقرر پرداخت کنند.

 

مهلت تسلیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، مودیان مالیاتی مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا ۱۵ روز پس از پایان هر دوره (فصل) می باشند. بنابراین، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر است:

  • فصل بهار (فروردین، اردیبهشت، خرداد): ۱۵ تیرماه
  • فصل تابستان (تیر، مرداد، شهریور): ۱۵ مهرماه
  • فصل پاییز (مهر، آبان، آذر): ۱۵ دی ماه
  • فصل زمستان (دی، بهمن، اسفند): ۱۵ فروردین ماه

لازم به ذکر است که این مهلت‌ها در برخی موارد به دلیل مصادف شدن با ایام تعطیل تمدید می‌شوند.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مودیان مالیاتی می‌تواند به صورت الکترونیکی از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم گردد. همچنین، امکان تسلیم اظهارنامه به صورت دستی نیز وجود دارد. در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر، مودیان مشمول جریمه خواهند شد. میزان جرایم عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به شرح زیر است:

  • جریمه نقدی معادل ۰.۵% تا ۲% ارزش معاملاتی موضوع فعالیت مودی در دوره مورد رسیدگی
  • جریمه دیرکرد معادل ۰.۱% ارزش معاملاتی موضوع فعالیت مودی در دوره مورد رسیدگی به ازای هر روز تاخیر

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

سامانه مالیات ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده که توسط سامانه آنلاین سازمان امور مالیاتی ایران برای جمع‌آوری مالیات از مشاغل و شرکت‌های ایرانی استفاده می‌شود. این سامانه دارای چندین ویژگی است که آن را از سامانه‌های قبلی متمایز می‌کند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • یکپارچه‌سازی: سامانه تمام فرآیند‌های مربوط به مالیات را در یک مکان ادغام می‌کند. این شامل ثبت نام، اظهارنامه مالیاتی، پرداخت مالیات و استرداد است.
  • شفافیت: اطلاعات مربوط به این نوع مالیات را به صورت شفاف و قابل دسترس ارائه می‌دهد. این شامل اطلاعات مربوط به نرخ‌های مالیات، معافیت‌ها و کسورات است.
  • کارایی: سامانه، فرآیند جمع‌آوری مالیات را کارآمدتر می‌کند که این به کاهش هزینه‌های دولت و مشاغل کمک می‌کند.

این سامانه برای همه مشاغل و شرکت‌هایی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، اجباری است. مشاغل و شرکت‌هایی که قصد ثبت نام در سامانه را دارند، باید به وب سایت سازمان امور مالیاتی ایران مراجعه کنند.

 

صورت مالیات و عوارض به چه کالاهایی تعلق میگیرد 

  • کلیه کالاهای مشمول ماده 16 قانون مالیات، با نرخ 9 درصد، مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.
  • نفت سفید و نفت گاز با نرخ 5 درصد، مشمول مالیات هستند.
  • کالاهای زیر، با نرخ 0 درصد، مشمول مالیات هستند:
  • دارو و لوازم مصرفی پزشکی
  • محصولات کشاورزی، دامی، شیلاتی و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن‌ها
  • کتاب، مطبوعات و نشریات
  • لوازم التحریر

 

خدماتی که در قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان خدمات معاف از مالیات تعیین شده‌اند

  • کالاهای اساسی و ضروری
  • کالاهای مورد نیاز تولید و صادرات
  • کالاهای مورد نیاز طرح‌های عمرانی
  • کالاهای مورد نیاز مناطق محروم
  • کالاهای مورد نیاز سازمان‌های عمومی غیردولتی
  • کالاهای مورد نیاز دستگاه‌های دولتی
  • کالاهای مورد نیاز نهادهای عمومی غیردولتی

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده، برخی از کالاها نیز مشمول پرداخت عوارض هستند. این عوارض، توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها وضع می‌شوند و به صورت درصدی از ارزش کالا، محاسبه می‌شوند. نرخ عوارض کالاها، در هر شهر و روستا، متفاوت است. در حال حاضر، عوارض کالاهای زیر، توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها وضع می‌شود:

  • انواع سیگار و محصولات دخانی
  • انواع بنزین و سوخت هواپیما
  • نفت سفید و نفت گاز
  • نفت کوره

 

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

  • مشخصات مودیان مشمول: کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی که مشمول پرداخت مالیات ارزش افزوده هستند.
  • مهلت ارسال اظهارنامه: حداکثر 15 روز پس از پایان هر فصل.
  • جریمه عدم ارسال اظهارنامه:
  • اشخاص حقوقی: 30% مالیات معوق
  • اشخاص حقیقی: 10% مالیات معوق
  • تخفیف جریمه: در صورت تسلیم اظهارنامه در مهلت تمدید شده، جریمه 5% کاهش می‌یابد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

 

مزایا و معایب مالیات بر ارزش افزوده

مزایا:

  • عدالت مالیاتی: این نوع مالیات به‌طور نسبتاً عادلانه از مصرف‌کنندگان دریافت می‌شود، زیرا مصرف‌کنندگانی که بیشتر کالا‌ها و خدمات مصرف می‌کنند، مالیات بیشتری پرداخت می‌کنند.
  • کارایی اقتصادی: می‌تواند به بهبود کارایی اقتصادی کمک کند، زیرا از فرار مالیاتی جلوگیری می‌کند و هزینه‌های جمع‌آوری مالیات را کاهش می‌دهد.
  • ثبات اقتصادی: می‌تواند به ثبات اقتصادی کمک کند، زیرا از نوسانات درآمد‌های مالیاتی جلوگیری می‌کند.

معایب:

  • پیچیدگی: این نوع مالیات یک سیستم پیچیده است که اجرای آن نیاز به زیرساخت‌های مناسب دارد. همچنین می‌تواند منجر به افزایش پیچیدگی‌های تجاری شود.
  • افزایش قیمت: می‌تواند منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات شود. زیرا به قیمت تمام شده کالاها و خدمات اضافه می‌شود.
  • تاثیر منفی بر تولید: منجر به کاهش تولید می‌شود، این نوع مالیات می‌تواند هزینه‌های تولید را افزایش دهد.

مالیات بر ارزش افزوده یک ابزار مالیاتی نسبتاً کارآمد و عادلانه است که می‌تواند به دولت کمک کند تا درآمد‌های مالیاتی خود را افزایش دهد و از فرار مالیاتی جلوگیری کند.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

اعمال مشخصات هویتی خریدار در فاکتور

طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، فروشندگان کالا و خدمات مکلف هستند مشخصات هویتی خریدار را در فاکتور فروش درج کنند. مشخصات هویتی خریدار شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره تلفن و آدرس وی است. درج مشخصات هویتی خریدار در فاکتور فروش مزایای زیر را دارد:

  • افزایش شفافیت مالیاتی: درج این مشخصات می‌تواند به افزایش شفافیت مالیاتی کمک کند. این بدان دلیل است که این اطلاعات می‌تواند برای شناسایی و پیگیری مودیان مالیاتی مورد استفاده قرار گیرد.
  • کاهش فرار مالیاتی: مشخصات هویتی خریدار در فاکتور فروش می‌تواند به کاهش فرار مالیاتی کمک کند. یعنی این اطلاعات می‌تواند برای شناسایی و پیگیری مودیانی که به درستی مالیات خود را پرداخت نمی‌کنند، مورد استفاده قرار گیرد.
  • مدیریت بهتر مالیات بر ارزش افزوده: به مدیریت بهتر مالیات کمک می‌کند و این اطلاعات می‌تواند برای محاسبه و وصول این مالیات مورد استفاده قرار گیرد.

 

رسیدگی به مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی برای رسیدگی به مالیات از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند، از جمله:

  • رسیدگی به صورت خود اظهاری: مودیان مالیاتی موظف هستند اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. این سازمان پس از بررسی اظهارنامه‌های مالیاتی، مالیات‌های متعلقه را محاسبه و مطالبه می‌کند.
  • رسیدگی به صورت بازرسی: سازمان امور مالیاتی می‌تواند از مودیان مالیاتی بازرسی کند. بازرسی مالیاتی به منظور بررسی صحت اظهارنامه‌های مالیاتی و شناسایی مودیان متخلف انجام می‌شود.
  • رسیدگی به صورت رسیدگی‌های ویژه: این سازمان می‌تواند از روش‌های ویژه‌ای برای رسیدگی به مالیات بر ارزش افزوده استفاده کند. این روش‌ها شامل رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی، استفاده از فناوری‌های نوین و همکاری با سایر سازمان‌ها است.

 

مدارک مورد نیاز رسیدگی مالیات ارزش افزوده

  • اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • اسناد و مدارک مثبته معاملات
  • اسناد و مدارک مربوط به اعتبار مالیاتی
  • اسناد و مدارک مربوط به واردات کالا و خدمات
  • اسناد و مدارک مربوط به صادرات کالا و خدمات

 

نکات مهم خریدار در خصوص ارزش افزوده

خریداران کالا و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده، موظف به پرداخت این مالیات به فروشندگان هستند. همچنین، خریداران می‌توانند مالیات پرداختی خود را در اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود، به عنوان اعتبار مالیاتی منظور کنند. آن‌ها باید فاکتورهای خرید خود را که دارای کد اقتصادی فروشنده و مشخصات هویتی خریدار است، نگهداری کنند.

مالیات بر ارزش افزوده باید برای قیمت کالا یا خدمات فروخته شده در نظر گرفته شود. در واقع، خریدار باید این مالیات را به همراه قیمت کالا یا خدمات پرداخت کند. ارائه فاکتور مالیات بر ارزش افزوده به خریدار از طرف فروشنده الزامی است. در واقع سندی است که خریدار می‌تواند از آن برای استرداد مالیات استفاده کند.

همچنین این مالیات از طرف فروشندگان باید در پایان هر دوره مالیاتی به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود. عدم پرداخت آن در موعد مقرر، مشمول جریمه خواهد شد. فروشندگان باید از معافیت‌های مالیاتی کالاها و خدمات و قوانین و مقررات این نوع مالیات اطلاع داشته باشند.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود

 

شرایط اعتراض به مالیات و عوارض تعیین شده

مودیان مالیاتی که نسبت به مالیات و عوارض تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی معترض هستند، می‌توانند در مهلت مقرر قانونی، اعتراض خود را به سازمان مربوطه تسلیم کنند. مهلت اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده و عوارض تعیین شده، از تاریخ ابلاغ برگ مالیاتی یا برگ تشخیص مالیات و عوارض، 30 روز اداری است.

اعتراض مودیان مالیاتی باید به صورت کتبی و با ذکر دلایل اعتراض، به سازمان امور مالیاتی تسلیم شود. پس از ثبت اعتراض، این سازمان موظف است ظرف مدت 60 روز اداری، نسبت به اعتراض رسیدگی و نتیجه را به مودی اعلام کند.

در صورتی که اعتراض مودی وارد تشخیص داده شود، این سازمان موظف است مالیات و عوارض تعیین شده را اصلاح کند. در غیر این صورت، سازمان موظف است دلایل رد اعتراض مودی را به وی ابلاغ کند.

مودیان مالیاتی که نسبت به نتیجه رسیدگی به اعتراض خود توسط سازمان امور مالیاتی معترض هستند، می‌توانند در مهلت مقرر قانونی، به هیات حل اختلاف مالیاتی مراجعه کنند.

 

جمع بندی

مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهم‌ترین انواع مالیات‌ های غیرمستقیم در جهان است. این مالیات در ایران نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی دولت محسوب می‌شود و مزایای متعددی برای دولت و اقتصاد کشور دارد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *