مالیات بر ارزش افزوده در اکثر مشاغل لحاظ شده و تمامی افراد حقیقی و حقوقی صاحب شغل باید نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند. این مالیات از انواع مالیات های غیر مستقیم بوده و اشخاص برای پرداخت آن باید نسبت به تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنند. توجه داشته باشید که عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده با جریمه نقدی همراه است. بنابراین تنظیم و ارسال به موقع اظهارنامه ارزش افزوده از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با عواقب عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به طور کامل آشنا کنیم.

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست

مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات های غیر مستقیم است که مصرف کننده کالا یا خدمات آن را پرداخت می نمایند. این مالیات توسط فروشندگان دریافت شده و به اداره امور مالیاتی پرداخت می گردد. نرخ این مالیات به صورت سالانه توسط اداره مالیات تعیین می شود که معمولا 9 درصد ارزش کل خدمات یا کالا می باشد. این مبلغ برای برخی کالاهای دولتی مانند برنج، گندم، قند، روغن و … کمتر است. برخی از کالاها مانند نوشابه گازدار (16 %) و سوخت هواپیماها (30 %) نیز مشمول پرداخت مالیات بیشتری می شوند.

 

عواقب و جرایم عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده چیست

 

مهلت ارسال مالیات بر ارزش افزوده

تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی که مشمول به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند باید در موعد مقرر برای ارسال اظهارنامه اقدام نمایید. زیرا عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در زمان مشخص شده با جریمه همراه خواهد بود. معمولا تهیه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به صورت دوره 90 روزه (فصل) می باشد. مهلت ارسال اظهارنامه نیز از ابتدای فصل بهار الی 15 تیر ماه است. اگر افراد در این بازه زمانی اظهارنامه را ارسال نکنند باید جریمه محاسبه شده را بپردازند.

 

جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در موعد مقرر با جریمه همراه خواهد بود. میزان جریمه مورد نظر برای اشخاص توسط اداره امور مالیاتی کشور تعیین می گردد. توجه داشته باشید که حتی اگر شرکت مورد نظر هیچ گونه فعالیت مالی نداشته باشد نیز باید در موعد مقرر اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را ارسال نماید. در غیر این صورت با وجود عدم فعالیت مالی، شرکت باید جریمه مربوط به عدم ارسال اظهارنامه را پرداخت کند.

 

معمولا جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده با توجه به بند پنجم ماده 22 قانون، 50 درصد از مالیات تعیین شده است. دیرکرد پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به صورت ماهانه محاسبه می گردد و مبلغ آن نیز 2 درصد از کل مالیات های پرداخت نشده می باشد.

 

یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده وجود دارد این است که آیا این جریمه قابل بخشش می باشد. امروزه پرداخت مالیات در کشور ما بسیار حائز اهمیت است و برای آن جرائم سخت گیرانه تری لحاظ می گردد. به همین دلیل است که روی ارسال به موقع اظهارنامه مالیاتی تاکید فراوانی می شود. متاسفانه در حال حاضر جرائم مربوط به عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده قابل بخشش نیستند. بنابراین تمامی افرادی که مشمول پرداخت جریمه هستند باید سریع تر نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند. زیرا هر ماه درصدی به این مبلغ افزوده خواهد شد.

 

پیمانکاران نیز باید در نظر داشته باشند که با توجه به قانون بودجه کشور، کارفرما وظیفه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را بر عهده دارد. بنابراین کارفرما باید مبلغ مالیات را با توجه به هزینه کار به پیمانکار بپردازد. توجه داشته باشید تا زمانی که کارفرما این مبلغ را به پیمانکار نپردازد، اداره مالیات کشور هیچ مطالبه ای از پیمانکار ندارد و جریمه ای نیز برای او در نظر نخواهد گرفت.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

 

عواقب و جرایم عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده چیست

 

ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده

بندهای تعریف شده در ماده 22 قانون مالیات تمامی جرائم مربوط به عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به طور دقیق مشخص شده اند. جرائم اعلام شده در این ماده عبارتند از:

  • بند 1: در صورتی که مودیان در زمان مقرر برای ثبت نام اقدام نکنند باید 75 درصد مالیات را تا زمان ثبت نام به عنوان جریمه پرداخت کنند.
  • بند 2: عدم ارسال صورتحساب در زمان تعیین شده نیز با جریمه همراه خواهد بود.
  • بند 3: در صورتی که مودیان از درج قیمت درست روی محصولات یا خدمات خودداری کنند، باید مابه التفاوت آن را به عنوان جریمه پرداخت نمایند.
  • بند 4: نقص و اشتباه در درج اطلاعات صورت حساب نیز موجب می شود تا مودیان با جریمه 25 درصدی مواجه شوند.
  • بند 5: عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده از زمان ثبت نام نیز با جریمه 50 درصدی همراه می باشد.
  • بند 6: ارائه نکردن مدارک و اسناد مودیان به دفاتر مربوطه نیز جریمه ای 25 درصدی خواهد داشت.
  • از طرفی اگر مودیان قیمت واقعی صورتحساب های فروش کالا و یا خدمات خود را مخفی یا کتمان کنند نیز باید مبلغ مابه التفاوت را به عنوان جریمه پرداخت نمایند.
  • همچنین در صورت عدم ثبت نام در سامانه مودیان و یا استفاده نکردن از پایانه های فروشگاهی، مودیان باید 10 درصد از مبلغ فروش خود یا 2 میلیون تومان (هر کدام بیشتر بود) را به عنوان جریمه پرداخت کنند.
  • تا زمانی که سامانه مودیان مالیاتی اشخاص را تایید نماید و به آن ها دسترسی دهد، جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده برای مودیانی که در این سامانه عضو نشده اند، 1 میلیون تومان و یا 2 برابر عوارض و مالیات پرداخت نشده می باشد.

 

ماده 23 قانون مالیات بر ارزش افزوده

در ماده 23 قانون مالیات اعلام شده که عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و پرداخت آن می توان با جریمه ای 2 درصدی در ماه همراه باشد. به همین دلیل مودیان موظف هستند تا در بازه زمانی مشخص شده اظهارنامه خود را ارائه نمایند. در صورتی که اظهارنامه تسلیم شود اما ارسال آن با تاخیر انجام گردد نیز مودیان باید 2 درصد از مالیات را به عنوان جریمه پرداخت کنند. اگر تعداد روزهای تاخیر کمتر از یک ماه باشد نیز جریمه به صورت روزشمار محاسبه می گردد.

 

عواقب و جرایم عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده چیست

 

مدارک مثبته برای ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید در نظر داشته باشید، اسناد و مدارکی می باشد که مربوط به این نوع از مالیات هستند. به طور کلی بهتر است این اسناد را تهیه نموده و به خوبی از آن ها نگهداری نمایید.

  • دفاتر قانونی مربوط با مالیات بر ارزش افزوده
  • تمامی رسیدهای بانکی مرتبط با پرداخت مالیات ارزش افزوده و عوارض
  • یک نسخه از اظهارنامه هایی که تایید شده اند
  • نوارهای صندوق
  • تمامی اسناد مربوط به حمل و نقل، بیمه و گمرک
  • گواهی ثبت نام در سامانه مودیان مالیات بر ارزش افزوده
  • برگه های مربوط به اعلامیه بستانکاری و بدهکاری
  • تمامی مستندات عملیات و معاملات مالی شرکت
  • تمام صورت حساب هایی که به خرید و فروش خدمات یا کالا مربوط هستند.

نکته: توجه داشته باشید که عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و یا ثبت اطلاعات اشتباه در سامانه موجب می شود تا از هرگونه بخشودگی و معافیت در پرداخت عوارض نیز محروم شوید. بنابراین بهتر است برای اطمینان از زمان و اطلاعات درست هنگام ثبت و ارسال اظهارنامه از یک نرم افزار تخصصی و معتبر استفاده نمایید. در این صورت می توانید از جرائم مالیاتی نیز در امان باشید.

 

جمع بندی

همانطور که گفته شد امروزه امور و خدمات مالیاتی به طور سخت گیرانه ای پیگیری می شود و جرائم مرتبط با عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نیز بخشیده نمی شوند. با توجه به این موضوع زمان بندی درست برای تنظیم و ارسال اظهارنامه از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این که بتوانید به درستی اظهارنامه خود را تنظیم نمایید و در بهترین زمان آن را ارسال کنید، می توانید از یک شرکت خدمات حسابداری متخصص کمک بگیرید. امروزه نرم افزارهای حسابداری متعددی نیز وجود دارند که شما می توانید برای تنظیم اظهارنامه از آن ها استفاده نمایید. با این وجود فراموش نکنید که درج اطلاعات در این نرم افزارها به عهده خودتان است. بنابراین درج اطلاعات اشتباه و ناقص می تواند منجر به نقص در اظهارنامه شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *