باید دانست که ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در چند سال اخیر برای کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی ضرورت یافته است. بنابراین این نکته حائز اهمیت است که همه صاحبان کسب و کارهای مختلف یا بنگاه های اقتصادی می بایست برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود به سازمان امور مالیاتی کشور اقدام کنند. این افراد که در زمینه عرضه کالا و ارائه خدمات مشغول به فعالیت تجاری هستند؛ می بایست حتما نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود اقدام کنند. این مهم امروزه به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود. در صورتی که تا پیش از این به صورت حضوری باید انجام می شد که طبیعتا مشکلات خاص خود را داشت. چون زمان زیادی را از مودیان می گرفت. البته این را هم باید در نظر داشت که هر چند امروزه کار برای مودیان راحت تر شده است؛ اما بایستی حتما نسبت به نحوه ارسال آنلاین این اظهارنامه های مالیاتی اطلاع داشت تا سردرگم و آشفته خاطر نشد.

 

 

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چیست

تا پیش از آنکه به آموزش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده پرداخته شود؛ بهتر است در ابتدا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را تعریف کرد. باید دانست که همین اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین تکالیفی است که بر عهده مشمولین پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشد. این نوع مالیات، اخیرا به نظام مالیاتی کشور اضافه شده است. منظور از ارزش افزوده، میزان تفاوتی است که بین ارزش کالا و خدمات فروخته شده نسبت به ارزش کالا و خدمات خریداری شده است. این تفاوت ایجاد شده مشمول مالیات می باشد. با این تفاوت که مالیات بر ارزش افزوده از جمله مالیات هایی است که خریدار در همان زمان خرید یا ارائه کالا به فروشنده می پردازد. فروشنده نیز مالیات مربوطه را در زمان های معین به دولت می پردازد. برای ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده حداکثر تا 15 روز پس از به پایان رسیدن هر فصل از سال زمان دارید.  در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی خواهید شد.

 

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

برای آنکه مشمول جرایم مالیاتی نشوید؛ آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 15 روز پس از پایان هر فصل است. یعنی کسب و کارهای مختلف می بایست هر سه ماه یک بار نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. اگر این مدت بگذرد و شما به عنوان افراد حقیقی و حقوقی، اقدامی انجام ندهید؛ جریمه دیرکرد پرداخت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به مبلغ پرداختی افزوده می گردد. در حالیکه می توانید به راحتی این مبلغ را در زمان مقرر شده به صورت آنلاین در هر زمان و مکانی انجام دهید. در این راستا می بایست تمامی خرید و فروش های خود را افزون بر صادرات و واردات خود را چه مشمول و چه غیر مشمول در اظهارنامه خویش بیاورید. ذکر این نکته نیز ضروری است که آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن، طبق قانون موقت، 15 روز است. بر اساس قانون دائمی مالیات نیز، حداکثر یک ماه پس از پایان هر فصل می باشد.

 

 

مدارک مورد نیاز برای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

برای ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نیاز به یک سری اسناد و مدارک دارید. بهتر است این مدارک را تا پیش از ارسال الکترونیکی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده آماده کنید:

  • ارائه گواهی ثبت نام در نظام مربوط به مالیات بر ارزش افزوده
  • ارائه تمامی صورتحساب های شرکت خود از جمله: خرید و فروش کالا یا ارائه خدمات
  • ارائه تمامی دفاتر قانونی شرکت خویش
  • در دسترس داشتن اظهارنامه های قبلی تایید شده
  • ارائه تمامی رسیدهای بانکی مربوط به پرداخت مالیات و عوارض
  • ارائه اوراق مبنی بر اعلامیه های بدهکاری یا بستانکاری شرکت
  • ارائه نوارهای صندوق شرکت خویش
  • در دست داشتن اسناد و مدارک گمرکی و حمل و نقل کالاهای شما
  • اسناد و مدارک مربوط به بیمه محصولات شما
  • ارائه تمامی اسناد و مدارک معاملات تجاری و فعالیت های خود
  • و …

بدین ترتیب با ارائه این مدارک و تکمیل فرم های مربوط به گردش حساب سود و زیان شرکت شما و فرم های مربوطه می توانید نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنید. بهتر است همه مدارک خود را آماده کنید تا با مشکلی در این راستا رو به رو نگردید.

 

نحوه ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

اگر بخواهید به صورت الکترونیکی و آنلاین نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنید؛ بهتر است آموزش های لازم را در این راستا دیده باشید. به همین جهت در ادامه به صورت تصویری و مرحله مرحله به ترتیب مراحل ارسال این اظهارنامه مالیاتی را خدمت شما توضیح خواهیم داد. تا پیش از هر گونه اقدامی در این راستا می بایست تا پیش از این شما به عنوان مودیان مشمول اظهارنامه مالیاتی، نسبت به ثبت نام در سامانه ارزش افزوده ثبت نام کرده باشید و نام کاربری و کلمه عبور داشته باشید. پس از آن می توانید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

 

  • ورود به سایت

در اولین گام در راستای آموزش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، می بایست وارد سایت یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی الکترونیکی: www.evat.ir شوید. پس از ثبت نام و ورود به سامانه مربوطه، می بایست در بخش سمت راست تصویر، قسمت ورود به سامانه، روی نام کاربری و کلمه عبور خود کلیک کنید. پس از آن و درج کد امنیتی روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک نمایید تا وارد صفحه اصلی سایت شوید.

 

  • انتخاب یکی از انواع اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بر اساس نوع فعالیت های شرکت شما

 

  • وارد نمودن سال عملکرد شرکت خویش و شماره دوره مالی خود برای ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و کلیک روی گزینه ورود

 

تکمیل اطلاعات مربوط به شما

در این بخش می بایست اطلاعات خود را به عنوان یک مودی به درستی و دقیق وارد کنید. این قسمت خود شامل سه بخش می باشد که عبارتند از:

  • مشخصات فردی و اطلاعات هویتی

 

  • اطلاعات دقیق مربوط به فروش محصولات یا صادرات کالا

 

  • اطلاعات دقیق مربوط به خرید محصولات یا واردات کالا

 

  • محاسبه اعتباری مالیات ارزش افزوده و مالیات و عوارض پرداختی قابل کسر یا استرداد

 

  • تصمیم در مورد اضافه های پرداختی مالیاتی و انتخاب یکی از گزینه های آن

 

  • تایید اطلاعات وارد شده و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

  • کد رهگیری

در این مرحله پس از پایان تمامی مراحل و صحت اطلاعات مندرج، کد رهگیری دریافت می کنید. این کد در پایان صفحه در برابر شما به نمایش در می آید که به منزله تایید نهایی اطلاعات شما و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده الکترونیکی می باشد. بدین ترتیب مراحل ارسال اظهارنامه شما در بستر اینترنت به سرانجام می رسد.

 

شرایط اصلاح اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

ممکن است شما در حین ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، اطلاعاتی را به اشتباه وارد کنید. در این صورت جای نگرانی نیست. چرا که شما می توانید نسبت به اصلاح یا ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنید. هر چند که اصلاح اظهارنامه مالیاتی شما، شرایطی دارد که می بایست حتما نسبت به رعایت آن مقید باشید. به همین علت در ادامه به مهمترین شرایطی پرداخته می شود که در صورت هر گونه اشتباه در ثبت اطلاعات، امکان ویرایش برای شما مقدور خواهد بود. پیشتر اعلام شد که شما می توانید حتی تا 15 روز پس از پایان هر فصل از سال هم نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنید. حال در همین مدت 15 روزه تنها 3 بار فرصت ویرایش اظهارنامه ارزش افزوده را خواهید داشت.

پس از آنکه زمان مذکور به پایان برسد؛ اظهارنامه الحاق به سازمان امور مالیاتی تحویل داده می شود. بدین ترتیب که با پایان مهلت 15 روزه در صورت عدم ویرایش، اظهارنامه الحاقی، حکم اصلاحیه دارد. شما می توانید حداکثر سه بار اظهارنامه الحاقی خود را ویرایش کرده و به عنوان یک اظهارنامه الحاقی جدید آن را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید.

 

 

توجه داشته باشید که نحوه ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده الحاقی به عنوان اصلاحیه از طریق سامانه https://evat.ir و اینترنتی می باشد. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در طی این مدت 15 روزه، مشمول جریمه نمی باشد. بنابراین بدون اعمال جریمه تا 3 بار شانس ویرایش مجدد آن را دارید. اما در صورتی که مدت مذکور بگذرد و شما حتی نسبت به ارسال اظهارنامه الحاقی خود هم اقدامی نکنید؛ بایستی جریمه دیرکرد آن را پرداخت کنید. بنابراین هر چقدر مدت زمان ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده شما طولانی تر گردد؛ بایستی جریمه بیشتری را هم پرداخت کنید. پس بهتر است در زمان مقرر شده نسبت به ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود اقدامات لازم را صورت بخشید.

 

جرایم عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

در پاراگراف قبل با آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده آشنا شدید. در واقع شما می بایست در زمان مقرر شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود به سازمان امور مالیاتی اقدام کنید. اگر هر یک از شما به عنوان افراد حقوقی و حقیقی بنا به هر دلیل نتوانید در زمان تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به ارسال اظهارنامه خود اقدام کنید؛ مشمول جریمه خواهید شد. نکته قابل توجهی که در خصوص این جریمه وجود دارد؛ ذکر این نکته حائز اهمیت است که جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به هیچ عنوان قابل بخشش نیست. پس بهتر است حتما به زمان مقرر شده توجه داشته و اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود را در همان زمان ارسال کنید تا جریمه ای به شما تعلق نگیرد.

در زمینه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و اعمال جریمه بهتر است به این نکته هم اشاره شود که این جریمه شامل همه شرکت ها می شود حتی شرکت ها و افراد حقیقی و حقوقی که هیچ فعالیت مالی نداشته اند. آن ها  هم می بایست در زمان مقرر شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. چرا که در غیر این صورت برای آن ها نیز جریمه صادر می گردد. پس باید دانست که نداشتن فعالیت مالی به منزله عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نیست و بایستی به این نکته توجه داشت. ضمن اینکه بایستی ای نکته را نیز در نظر داشت که برای جلوگیری از صدور جریمه، می توانید اظهارنامه مالیات ارزش افزوده خود را به همراه مدارک مربوط به آن سفید به سازمان امور مالیاتی ارائه کنید.

 

 

اگر می خواهید بدانید که در چه مواردی به شما افراد حقیقی و حقوقی در صورت عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده جریمه تعلق می گیرد؛ به موارد زیر نظر افکنید:

  • ثبت نام نکردن اولیه در سایت مربوط به اظهارنامه مالیاتی در زمان مقرر شده
  • صادر نکردن صورتحساب به خریدار کالاها یا خدمات خود
  • اشتباه در ثبت ارزش ریالی کالاها یا ارائه خدمات شرکت خود در صورتحساب رسمی با استفاده از کد اقتصادی
  • تکمیل نکردن اطلاعات مربوط به ثبت در صورت حساب های قانونی مربوط به فروشنده کالا یا ارائه دهنده خدمات
  • عدم هیچ گونه ارائه اظهارنامه مالیاتی قانونی در مهلت تعیین شده
  • ارائه نکردن دفاتر قانونی یا پلمپ شدن آن ها در شرکت و موسسه خویش که مشمول قوانین مالیاتی است.
  • پرداخت نکردن مالیات به طور کامل یا عدم پرداخت بدهی در زمان مقرر شده

هر یک از این موارد به طور کلی مودی را مجبور به پرداخت جریمه به سازمان امور مالیاتی می کند. بنابراین بهتر است به فکر ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در زمان مقرر شده باشید تا مشمول جریمه های مالیاتی نگردید.

 

جمع بندی

به طور کلی باید در نظر داشت که ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به صورت اینترنتی برای همه کسب و کارها فراهم آمده است. پس بهتر است در زمان مقرر شده با پایان هر فصل با مهلت 15 روزه نسبت به ارسال اظهارنامه خود هر چه سریعتر اقدام کنید. چون اگر این مهلت 15 روزه هم به پایان برسد و نسبت به ارسال اظهارنامه اقدامی نکرده باشید یا اطلاعات ناقصی را ارائه کنید؛ مشمول جریمه خواهید شد. در این برگ نوشته به طور کامل به آموزش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در بستر اینترنت و آنلاین پرداخته شد. بنابراین دیگر نیازی نیست حضوری به سازمان امور مالیاتی کشور رفته و نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنید. کافیست تنها وارد سامانه آنلاین شده و تمامی مراحل را به ترتیب طی کنید تا در زمان مقرر شده نسبت به تهیه و ارسال اظهارنامه خود اقدام کرده باشید.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *