اشخاص حقوقی با انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت، قوانین مخصوصی را اجرا می کنند. با اجرای قوانین معین شده، اشخاص حقوقی می توانند بهترین خدمات را ارائه دهند. برای انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت بایستی تمام جوانب کسب و کارها سنجیده شود. اشخاص حقوقی ممکن است در زمینه های مختلفی اعم از اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و تولیدی، فعالیت کنند ولی تمایل داشته باشند، شرکت خود را تجاری یا غیرتجاری ثبت نمایند تا از مزایای ثبت شرکت بهره مند شوند. شناخت انواع شرکت ها در ایران و نحوه فعالیت آن ها در انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت، اهمیت بالایی دارد.
معرفی انواع شرکت ها در ایران
شرکت ها در قانون تجارت به هشت دسته مختلف، تقسیم شده اند. انواع شرکت ها در ایران شامل شرکت سهامی خاص، سهامی عام، مختلط سهامی، مختلط غیرسهامی، شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و تعاونی می شود.
-
شرکت سهامی عام
یکی از انواع شرکت ها در ایران، شرکت سهامی عام می باشد. بخشی از سرمایه شرکت های سهامی عام در اختیار مردم عادی قرار داده می شود. در واقع، شرکت های سهامی عام با توزیع سهام در بازار بورس، سرمایه مورد نیاز خود را تامین می کنند. از این رو، امکان خرید و فروش سهام این شرکت ها را در بورس اوراق بهادار برای مردم عادی فراهم شده است. شرکت سهامی عام از حداقل 5 نفر تشکیل می شود. کلیه اعضا بایستی حداقل 5 میلیون ریال به حساب شرکت واریز کنند. هیات مدیره شرکت های سهامی عامل از حداقل 5 نفر تشکیل شده است. مسئولیت شرکا معادل میزان مبلغی است که به حساب شرکت واریز کرده اند.
-
شرکت سهامی خاص
یکی از بهترین نوع شرکت برای ثبت، شرکت سهامی خاص می باشد. سهامداران شرکت بایستی حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت را به حساب شرکت واریز کنند. شرکت های سهامی خاص برای انجام فعالیت های تجاری و بازرگانی، بهترین گزینه هستند. اعضای اصلی شرکت سهامی خاص بایستی حداقل 3 نفر با بیش از 18 سال باشند. حداقل سرمایه لازم برای شرکت معادل 1 میلیون ریال می باشد. اعضای هیات مدیره، حداقل از دو نفر تشکیل شده است.
-
شرکت با مسئولیت محدود
یکی از انواع شرکت ها در ایران، شرکت با مسئولیت محدود می باشد. این نوع شرکت ها با حضور حداقل دو یا چند نفر در حوزه تجاری، شروع به کار می کنند. هر شخص حقوقی به میزان سرمایه ای که به حساب شرکت، واریز کرده است، مسئولیت دارد.
-
شرکت مختلط سهامی
در شرکت های مختلط سهامی، شرکا و ضامن ها موظف هستند، مسئولیت هایی که بر عهده دارند را به بهترین شکل ممکن، انجام دهند. شرح وظایف هر شخص در چارچوب شرکت، مشخص می باشد. در شرکت های مختلط سهامی، حداقل 2 شریک وجود دارد. محدودیتی در سرمایه گذاری شرکا وجود ندارد. اعضای هیات مدیره می تواند یک یا بیشتر از یک نفر باشد. مسئولیت شرکا به میزان مبلغی است که سرمایه گذاری کرده اند.
-
شرکت مختلط غیرسهامی
هر چند ساختار شرکت مختلط غیرسهامی مشابه ساختار شرکت مختلط سهامی می باشد ولی در شرکت های مختلط غیرسهامی، شرکا نیازی به انتشار سهام ندارند. حداقل تعداد شرکای شرکت های مختلط غیرسهامی برابر 2 نفر می باشد. مبلغ سرمایه گذاری شرکا، محدودیت ندارد. اعضای هیات مدیره می تواند یک یا بیشتر از یک نفر باشد. مسئولیت شرکای ضامن، محدودیتی ندارد، در حالی که مسئولیت شرکای غیر سهامی معادل میزان مبلغی است که سرمایه گذاری کرده اند.
-
شرکت تضامنی
با حضور دو یا چند نفر، شرکت تضامنی برای انجام فعالیت های تجاری تشکیل می شوند. کلیه شرکا موظف به انجام مسئولیت های خود هستند. اگر نام مالکان شرکت در نام شرکت آورده شود، شرکت تضامنی می شود. در صورتی که شرکت مقروض باشد، هر یک از شرکا موظف به پرداخت تمام قروض می باشند. حداقل تعداد شرکای شرکت های تضامنی برابر 2 نفر می باشد. مبلغ سرمایه گذاری شرکا، محدودیت ندارد. اعضای هیات مدیره می تواند یک یا بیشتر از یک نفر باشد. هر شریک با مسئولیت کامل، فعالیت می کند.
شرکت نسبی چیست
شرکت نسبی همانند شرکت تضامنی می باشد، با این تفاوت که مسئولیت هر یک از شرکا در شرکت های نسبی با میزان مبلغ سرمایه گذاری آن ها در ارتباط است. حداقل تعداد شرکای شرکت های نسبی برابر 2 نفر می باشد. مبلغ سرمایه گذاری کلیه شرکا، محدودیت ندارد. اعضای هیات مدیره می تواند یک یا بیشتر از یک نفر باشد. مسئولیت شرکا متناسب با سهم شراکت آن ها می باشد.
شرکت تعاونی چیست
شرکت تعاونی از مشارکت اشخاص حقوقی هم صنف تشکیل می شود. اشخاص حقوقی به منظور تامین منافع مشترک، دورهم جمع می شوند و سرمایه معینی را در میان می گذارند تا مشکل موجود را برطرف کنند. حداقل تعداد شرکای شرکت های تعاونی برابر 7 نفر می باشد. مبلغ سرمایه گذاری کلیه شرکا، محدودیت ندارد. اعضای هیات مدیره می تواند بین 3 تا 7 نفر باشد. مسئولیت شرکای سهامدار، متناسب با سهم شراکت آن ها می باشد. در حالی که، مسئولیت شرکای غیرسهامی شرکت تعاونی بنا به تراضی شرکا در اساسنامه شرکت تعریف می شود.
بهترین نوع شرکت برای ثبت چیست
پیش تر با انواع شرکت ها در ایران آشنا شدید. بهترین نوع شرکت برای ثبت به فعالیت شرکت بستگی دارد. یکی از اقدامات اساسی در ثبت نام شرکت، تعیین نوع شرکت می باشد. انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت به اهداف اعضای هیات مدیره (اعضای اصلی)، نوع فعالیت اشخاص حقوقی، میزان سرمایه اولیه موجود، حوزه فعالیت شرکت و میزان مسئولیت هر یک از شرکا بستگی دارد.
برای امور تجاری و بازرگانی، بهترین نوع شرکت برای ثبت، شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص می باشند. شرکت های مختلط غیرسهامی و مختلط سهامی در زمینه تجاری، بازرگانی و امور انتفاعی، کاربرد چندانی ندارند، چرا که تعداد این نوع شرکت ها محدود است. عمدتا، شرکت های مختلط غیرسهامی و مختلط سهامی، مدتی پس از تاسیس، منحل یا بلا استفاده می شوند. شرکت های تعاونی با هدف رفاه حال شرکا و تحقق اهداف آن ها تشکیل می شود. فعالیت شرکت های تعاونی، تجاری و انتفاعی نمی باشد.
اشخاص حقوقی بایستی شرایط کسب و کار خود را بررسی کنند و متناسب با آن، بهترین نوع شرکت برای ثبت را انتخاب نمایند. قاعدتا نحوه ثبت انواع شرکت ها با یکدیگر متفاوت می باشد. اشخاص حقوقی برای انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت بایستی با مزایا و معایب شرکت ها، وظایف و اختیارات مدیران و نحوه اجرای تشریفات خاص قانونی آشنا شوند. متاسفانه، نداشتن آگاهی راجع به موارد نام برده، موجب بروز مشکلات متعددی می شود. کلیه تشریفات ثبتی و قانونی جهت ثبت شرکت بایستی رعایت شوند. اشخاص حقوقی با در نظر داشتن مواد قانونی، بهترین نوع شرکت برای ثبت را انتخاب می کنند.
جمع بندی
در این مقاله، راجع به بهترین نوع شرکت برای ثبت، صحبت شد. الوند حسابان، موسسه مشاوره مالی معتبری است که در زمینه انتخاب بهترین نوع شرکت برای ثبت نام آن به صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقوقی، مشاوره می دهد. از این رو، صاحبان کسب و کارها می توانند به الوند حسابان مراجعه کنند و نوع شرکت خود را انتخاب نمایند تا بتوانند فرآیند ثبت رسمی شرکت را طی کنند. نوع شرکت در تعیین قوانین، اهمیت بالایی دارد. ناگفته نماند که نوع شرکت به نیاز و فعالیت های اشخاص حقوقی بستگی دارد. اگر نوع شرکت به درستی انتخاب نشود، اشخاص حقوقی با چالش های مالیاتی روبه رو می شوند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفهای و با تجربه ما بهرهمند شوید.
بدون دیدگاه