اگر صاحب کسب و کار خودتان هستید و باید اظهارنامه مالیات عملکرد ارسال کنید اما نمی دانید چگونه، با ما همراه شوید. اظهارنامه های مالیاتی عملکرد نتایج فعالیت های تجاری، میزان درآمد و سودی که به دست آورده اید، میزان زیان و سرمایه ای که دارید و … را نشان می دهند. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید این اظهارنامه را در پایان هر سال مالی تنظیم کرده و به اداره امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.

 

منظور از اظهارنامه مالیات عملکرد، همان اظهارنامه مالیاتی است که اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند در پایان هر سال مالی بپردازند. این فرایند بعد از آنکه میزان سود و زیان توسط آنها محاسبه شد، صورت خواهد پذیرفت. آنها باید تمامی رویدادهای مالی خود را در این دوره ثبت کنند. سپس بسته به معاملاتی که انجام داده اند، 25 درصد از مبلغ سود خالص خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی بپردازند.

 

مالیات عملکرد چیست و چند نوع دارد

مالیات عملکرد که در انتهای دوره مالیاتی توسط سازمان ها و شرکت ها پرداخت می شود، توسط دولت برای ایجاد شرایط رفاهی و اقتصادی بهتر در جامعه دریافت می گردد. این مالیات ها بسته به سود و زیان و عملکرد سازمان ها و شرکت ها محاسبه شده و اخذ می گردد. از این رو هر سازمان یا شرکتی ممکن است مالیات متفاوتی را به دولت بپردازد.

انواع مالیات های عملکردی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به دولت پرداخت می شود را باید شامل دو نوع مالیات بر عملکرد شخص حقیقی و مالیات بر عملکرد شخص حقوقی بیان کنیم. اشخاص حقیقی بسته به درآمدی که کسب می کنند باید به دولت مالیات بپردازند. فعالیت هایی همچون دامپروری و کشاورزی معاف از پرداخت این نوع مالیات هستند.

شرکت ها نیز بسته به میزان سود و زیانی که در یک دوره مالی کسب کرده اند، باید 25 درصد از سود خالص خود را در اظهارنامه مالیات عملکرد به دولت بپردازند. آنها باید تمامی امور مالی خود را در این اظهارنامه ثبت کنند تا در آینده با مشکلی مواجه نشوند.

 

چه کسانی موظف‌اند اظهارنامه عملکرد را تکمیل کنند

سه گروه از اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد هستند که شامل گروه های زیر می شوند:

  • گروه اول: صاحبان بیمارستان ها، مشاغل صرافی، کارخانه ها، واحدهای تولیدی و معادن، دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان هتل ها، کلینیک های تخصصی، فروشگاه های زنجیره ای و تمامی اشخاصی که در طول سال بیش از 30 میلیارد ریال درآمد دارند.
  • گروه دوم: اشخاصی که میزان درآمد یکسال آنها بین 10 تا 30 میلیارد ریال باشد.
  • گروه سوم: اشخاصی که در دو گروه اول قرار نمی گیرند.

 

مدارک مورد نیاز برای ارسال اظهارنامه عملکرد

برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد لازم است اشخاص حقیقی و حقوقی برخی مدارک را تهیه کنند که این مدارک عبارتند از:

  1. صورت ترازنامه اشخاص حقیقی و حقوقی در گروه اول
  2. میزان سود و زیان همراه با مبلغ نهایی درآمد و فروش
  3. گردش مالی مواد اولیه و کالاها
  4. بهای تمامی شده خدمات و کالاهایی که به شرکت های خدماتی و تولیدی ارائه شده است
  5. صورت قراردادها همراه با بهای تمام شده پروژه به شکل تعدیل ها و وضعیت ها
  6. شماره ثبت پلمپ دفتر قانونی
  7. اعلام تمام مالیات هایی که در طول سال پرداخت شده اند
  8. اطلاعات کامل مربوط به محل کسب و کار

 

مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد

برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مهلت ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد تا پایان اسفند ماه است. با این حال آنها می توانند تا 4 ماه بعد از پایان سال مالی هم اظهارنامه خود را تکمیل و ارسال کنند. از این رو مهلت ارسال اظهارنامه توسط اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه و مهلت ارسال اظهارنامه توسط اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه خواهد بود.

 

جمع بندی

اگر هنوز در مورد نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد ابهام دارید و نمی دانید باید چه کنید، بهتر است با کارشناسان متخصص در این زمینه ارتباط برقرار کنید. کارشناسان شرکت الوند حسابان می توانند تمامی ابهامات شما را در این زمینه برطرف سازند

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *