درگاه ملی خدمات مالیات وب سایتی به نشانی my.tax.gov.ir است که می‌توانید از طریق آن برای انجام تکالیف مالیاتی خود اقدام کنید. به عنوان مثال می‌توان به پرداخت قسط‌های مالیات، غیر فعال سازی پرونده‌های مالیاتی، ارسال صورتحساب و غیره اشاره کرد. سایت خدمات مالیات یکی از درگاه‌های جامع و آنلاینی است که می‌توانید برای ارتباط با سازمان امور مالیاتی، ثبت درخواست اعتراض، ارسال اظهارنامه، تشکیل پرونده، ویرایش و بسیاری موارد دیگر اقدام کنید. در واقع این سامانه نقش واسط بین مودیان و سازمان را دارد و یک پل ارتباطی و پلتفرمی برای انجام تکالیف مودیان است.

 

معرفی درگاه ملی خدمات مالیات

درگاه ملی خدمات مالیات یکی از سامانه‌‌هایی می‌باشد که در ایران برای ارائه سرویس‌های مالیاتی به مودیان طراحی شده است. این درگاه به آدرس my.tax.gov.ir قابل دسترسی بوده و تنها پلتفرم رسمی و مجازی است که مودیان می‌توانند تعاملات و ارتباط خود با سازمان امور مالیاتی را برقرار کنند.
برای آنکه بیشتر با درگاه ملی خدمات مالیات آشنا شوید، لازم است با کارکردهایی که این پلتفرم دارند نیز آشنا شویم که عبارتند از:

  • دسترسی به اطلاعات مودیان که شامل نام، نام خانوادگی، شماره ملی، آدرس و غیره می‌باشد.
  • اطلاعات مالی که شامل درآمدها، هزینه‌ها، بدهی‌های شخصی، دارایی‌ها و غیره است.
  • اطلاعات مالیاتی که در این بخش مودیان می‌توانند اعلامیه‌ها، تخفیفات مالیاتی و غیره را مشاهده کنند.
  • اطلاعات تراکنش‌ها که مربوط به مالیات و نیز معاملات تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی می‌باشد.
  • اطلاعات مربوط به اعتبارسنجی که در بخش اثبات هویت‌ها، تاییدیه‌ها و موارد دیگر است.

این درگاه برای ارائه مجموعه‌ای از خدمات مالیاتی به عموم شهروندان در پی اجرای برنامه دولت الکترونیک طراحی شد. intamedia.ir به عنوان وب سایت سازمان امور مالیاتی، مرجعی برای پیگیری اطلاعیه‌ها و اخبار این سازمان بوده و درگاه ملی خدمات آن به نشانی my.tax.gov.ir است. این سامانه از سال 1398 به صورت نخستین بار رونمایی شد.

ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیات

زمانی که کسب‌وکاری را راه‌ اندازی می‌کنید و یا به دلیل کسب درآمد، در زمره مودیان قرار می‌گیرید، می‌بایست نسبت به ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیاتی اقدام نمایید.
منظور از ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیات، تشریح مشخصات شما و کسب‌و‌کارتان است که باعث می‌شود تا سازمان امور مالیاتی، نحوه کسب درآمد، محل و چگونگی آن را درک کند.

به طور کلی تشکیل پرونده مالیاتی را می‌توان در 2 روش انجام داد

  • الکترونیکی
  • فیزیکی

امروزه شهروندان می‌توانند تمام مراحل ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیاتی را به صورت غیرحضوری در سایت tax.gov.ir انجام دهند. در انتهای مرحله ثبت نام، یک کد اقتصادی 12 رقمی منحصر به فرد به شما داده می‌شود. سپس شما می‌توانید با این کد، نسبت به برخی کارها از جمله اخذ درگاه پرداخت الکترونیکی، پایانه‌های فروشگاهی، دریافت کارت بازرگانی، امکان شرکت در مناقصه‌ها و مسائل مختلف اقدام نمایید.

ثبت نام در درگاه ملی خدمات مالیات و گرفتن این کد در 4 گام انجام می‌گردد که به شرح زیر هستند

  • ثبت نام و ورود
  • مشاهده پرونده مالیاتی
  • ایجاد پرونده مالیاتی
  • ثبت نام کامل

ورود به سامانه درگاه ملی خدمات مالیات

همانطور که گفتیم، درگاه ملی خدمات مالیات به عنوان یک پلتفرم مجازی از طریق وب سایت به نشانی my.tax.gov.ir در دسترس کاربران می‌باشد. شما می‌توانید برای ورود به این سامانه، از طریق این سایت اقدام کنید. در صورتی که از قبل ثبت نام کرده باشید، با انتخاب گزینه “ورود به درگاه ملی”، امکان ورود با نام کاربری و رمز عبور وجود دارد. در غیر اینصورت شما می توانید با انتخاب گزینه “دریافت اطلاعات کاربری” نسبت به درج شماره ملی، شناسه ملی یا شماره فراگیر در کنار وارد کردن یک شماره تلفن به نام خودتان اقدام نمایید.
همچنین روش دیگری نیز برای ورود در این بخش قرار داده شده است که شامل ورود از طریق سامانه دولت من با وارد کردن رمز یکبار مصرف می باشد.
در صورتی که مشکلی در ورود به سامانه دارید و از طریق وب سایت آنلاین نمی توانید این کار را انجام دهید، کافیست به شعبه مالیاتی در شهر خود مراجعه کنید. با مراجعه حضوری هم می توان نسبت به انجام یک سری کارها اعم از تشکیل پرونده، ثبت درخواست اولیه ثبت نام برای اتباع، تغییر اینتاکد و غیره اقدام کرد. هرگونه مشکلات و سوال از طریق این شعبات قابل پاسخگویی است.

ثبت نام اشخاص حقوقی در درگاه ملی

اشخاص حقوقی به عنوان مودیانی که بدون قید و شرط باید در درگاه ملی خدمات مالیات ثبت نام نمایند، لازم است با مراحل ثبت نام در این سامانه آشنا باشند. مراحل ثبت نام اشخاص حقوقی در درگاه ملی خدمات مالیات به شرح زیر هستند:

  • ابتدا به درگاه ملی خدمات مالیات مراجعه نموده و نسبت به ثبت نام با شناسه ملی که برای احراز هویت اشخاص حقوقی ارائه شده، اقدام کنید. برای انجام این کار، روی گزینه “دریافت اطلاعات کاربری” کلیک کنید و حتما آن را روی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها بگذارید.

نکته: در صورتی که قبلا ثبت نام کرده و یا ثبت نام شما ناقص بوده، از تب “فراموشی کلمه عبور” اقدام کنید.

  • سپس باید در صفحه جدید روی گزینه “فهرست پرونده های مالیاتی” کلیک کرده و در صورتی که پرونده‌ای ندارید، روی گزینه “افزودن پرونده جدید” کلیک کنید.
  • سپس در صفحه جدید، با توجه به پیغام‌های قرمز رنگ نسبت به تکمیل اطلاعات شرکت خود اقدام کنید. با کلیک روی هر گزینه، امکان تکمیل آن قسمت وجود دارد.
  • سپس با رفع خطاها، روی گزینه “تایید نهایی” و تایید نهایی کلیک کنید. سپس به مرحله 4 رفته و پیامکی برای شما ارسال می‌شود.
  • حال می‌توانید با انتخاب گزینه “چاپ خلاصه اطلاعات ثبت نام” اطلاعات پرونده خود را مشاهده کنید.

نکته: در برخی موارد لازم است مودی حقیقی یا حقوقی نسبت به مراجعه حضوری به اداره دارایی اقدام کند. توجه نمایید که مهلت تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی تا 2 ماه بعد از ثبت قانونی شرکت است.

 

نحوه ثبت نام اشخاص حقیقی در درگاه ملی

در خصوص نحوه ثبت نام اشخاص حقیقی در درگاه ملی خدمات مالیات می‌توان به مراحل زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • ابتدا به سایت tax.gov.ir مراجعه کنید.
  • حال با انتخاب گزینه “دریافت اطلاعات کاربری” و وارد کردن کد ملی یا کد فراگیر، به پنل کاربری خود در سامانه وارد می‌شوید.
  • در قدم بعدی باید به داشبورد مالیاتی مراجعه کرده و روی گزینه “پرونده های الکترونیک” کلیک کنید.
  • اگر پرونده‌ای ندارید، در صفحه بعدی روی گزینه پرونده جدید کلیک کرده و نسبت به ثبت اطلاعات هویتی، کسب و کار، مالی و بانکی خود اقدام کنید.
  • با ایجاد پرونده و ورود به صفحه جدید، نواقصی در آن با خطوط قرمز رنگ مشاهده می‌شود که می توانید با کلیک روی آنها، نسبت به رفع این خطاها اقدام کنید. همچنین شما می‌توانید در این بخش، گزینه “شروع ثبت نام” را انتخاب نمایید.
  • پس از تکمیل اطلاعات، نسبت به انتخاب گزینه “تکمیل ثبت نام” اقدام کرده و پرونده مالیاتی شما در گام چهارم تکمیل می‌شود.
  • در این حالت پیامکی برای شما ارسال می‌گردد که نام کاربری و رمز عبور شما برای ورود به سامانه درج شده است.

حال می توانید با ورود به درگاه ملی خدمات مالیات و انتخاب پرونده‌های مالیاتی خود یا وارد شدن به آدرس tp.tax.gov.ir لیست پرونده‌های فعال تان را مشاهده نمایید.

امکانات درگاه ملی خدمات مالیات

درگاه ملی خدمات مالیات به عنوان یکی از مهم‌ترین سامانه‌های مودیان شناخته می‌شود که امکانات مختلفی را در اختیار مودیان قرار می‌دهد. در این خصوص می‌بایست به برخی موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • اظهارنامه و منابع مالیاتی

تسلیم اظهارنامه مالیاتی به عنوان یکی از مهم‌ترین فیچرهای این سامانه در نظر گرفته شده است که به صورت کاملا رایگان و در 2 حالت تبصره ماده 100 یا اظهارنامه عملکرد ارسال می‌گردد. کلیه مودیان حقیقی و حقوقی می‌بایست نسبت به ارسال اظهارنامه به صورت سالانه و در پایان سال مالی اقدام کنند. این زمان برای اشخاص حقیقی و مشاغل تا انتهای خردادماه می‌باشد.

  • فهرست پرونده‌های مالیاتی

اگر شما دارای پایانه‌های فروشگاهی باشید و یا مشاغلی را راه اندازی کرده باشید، می‌بایست برای پرداخت مالیات آن نسبت به ایجاد پرونده مالیاتی اقدام کنید. در این حالت می‌توانید پرونده‌های مالیاتی خود را در کارپوشه سامانه مودیان مشاهده کنید.

  • بخش درخواست‌ها

یکی از گزینه‌ها در کارپوشه مودیان، درخواست‌ها است که می‌توانید نسبت به ارائه یک سری درخواست‌ها از سوی مودی اقدام کنید. به عنوان مثال می‌توان به استعلام بدهی مالیاتی اشاره کرد که میزان بدهی مالیاتی شما با توجه به پرونده‌ای که دارید، نشان داده می‌شود. همچنین درخواست بخشودگی، اعتراض و مواردی از این قبیل در این قسمت ثبت می‌شود.

  • مدیریت پرداخت و پذیرنده‌ها

کاربران می‌توانند برای پرداخت مالیات خود به صورت دوره‌ای و در چند قسط اقدام کنند. در این قسمت شما می‌توانید با انتخاب گزینه مدیریت پرداخت و پذیرنده‌ها نسبت به مشاهده وضعیت پرداختی‌ها اقدام کنید. همچنین ممکن است کسب‌و‌کار شما دارای کارتخوان یا درگاه پرداخت باشد که کدهای پذیرنده آن در این بخش ثبت شده و قابل مدیریت هستند. کدهای پذیرنده، یک سری کد خاص هستند که برای دستگاه‌های کارتخوان یا درگاه پرداخت صادر می‌گردد.

  • خدمات املاک و خودرو

یکی از مالیات‌های درنظر گرفته شده در ایران، مالیات خودرو و املاک است. مسائل مربوط به این نوع مالیات‌ها مانند نقل و انتقال خودروی مالک و غیره در این قسمت نشان داده می‌شود.

نحوه بازیابی رمز عبور در درگاه ملی خدمات مالیات

اگر رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید، کافیست به درگاه ملی خدمات مالیات به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کرده و روی گزینه “فراموشی کلمه عبور” کلیک کنید. حال با وارد کردن کد ملی، شناسه ملی یا کد فراگیر، می‌توانید نسبت به بازیابی رمز عبور خود از طریق موبایل ثبت شده اقدام نمایید. همچنین با مراجعه به شعب مالیاتی در شهر خود، این امکان نیز فراهم شده است.

 

جمع بندی

در این مقاله به صورت کلی راجع به درگاه ملی خدمات مالیات صحبت کردیم و کارکردهای آن را با هم بررسی نمودیم. همچنین به صورت اجمالی نحوه ثبت نام در نظام مالیاتی را به شما توضیح دادیم. بدیهی است که همه مودیان می‌بایست نسبت به ثبت نام در این سامانه و انجام تکالیف خود در آن اقدام کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید اینستاگرام ما را فالوو کنید سپس سوال خود را در دایرکت مطرح نمایید و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

2 دیدگاه

  • سلام
    من یک پرونده غیر فعال با کد پستی دارم
    الان که میخوام پرونده جدید با همان کد پستی ثبت کنم سایت به من اجازه ثبت نمیدهد بخاطر اینکه اجازه ساخت دو پرونده با کد پستی مشترک ندارد ولی من پرونده اول را غیر فعال کردم لطفا نظر خودتان را جهت رفع ارور بگوید

    • درود بر شما
      امکان ویرایش بر روی پرونده غیر فعال وجود ندارد لذا پرونده جدید تشکیل دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *