مالیات شرکت تازه تاسیس چیست؟ آیا شما هم به عنوان صاحب یک کسب و کار، قصد دارید یک شرکت ایجاد کنید؟ اگر چنین هدفی دارید، حتما یکی از دغدغه های شما، مالیات هایی است که برای شرکت های نوپا در نظر گرفته شده اند. در این مقاله می خواهیم به این نگرانی و ابهامات آن بپردازیم و با ذکر انواع مالیات شرکت تازه تاسیس، قوانین مربوطه و یکسری معافیت ها و نکات دیگر را نیز بیان کنیم.

 

مالیات شرکت تازه تاسیس، هزینه ای است که باید برای درآمدزایی و تاسیس شرکت هایی که به تازگی ایجاد شده اند، ارائه شود. این نوع از هزینه های اولیه که پرداخت آنها از همان روز و ماه اول شروع می شود، ضروری بوده و باید بودجه ای برای آن کنار بگذارید. از جمله می توان به مالیات حق تمبر و تکلیفی اشاره کرد که در ادامه کامل توصیف شده اند.

 

منظور از مالیات شرکت تازه تاسیس چیست

قبل از اینکه بخواهیم راجع به اینکه مالیات شرکت تازه تاسیس چیست صحبت نماییم، بهتر است ابتدا به یک ابهام و پرسش مهم پاسخ داده شود. یکی از سوالات بسیاری از مدیران که منجر به سوء تفاهم بسیاری از آنها شده، آن است که آیا باید شرکت های نوپا و جدید نیز مالیات بدهند؟ در جواب باید گفت بله، زمانی که شما به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته می شوید، مسئولیت های مهم مالی گریبانگیر شما خواهند شد که باید حتما با آنها از قبل آشنایی داشته باشید.

با مالیات شرکت‌های تازه تاسیس و تکالیف مالیاتی آن‌ها آشنا شوید

نکته: مجددا باید تاکید کنیم که فرقی نمی کند شرکت شما تاکنون کسب درآمدی داشته است یا خیر. شما موظف به انجام تکالیف مالیاتی هستید. به همین خاطر بسیاری از مشاورین مالیاتی برای جلوگیری از تکالیف بیهوده، پیشنهاد می کنند زمانی که شرکت شما به درآمدزایی برسد، آن را رسما افتتاح کنید.

پس تا اینجا فهمیدیم که شرکت حقوقی از بدو تاسیس، مشمول مالیات است. منظور از مالیات شرکت جدید، مبالغی هستند که از شرکت ها در سال اولیه و یا در اوایل کار اخذ می شوند. این هزینه ها را می توان در چند دسته تقسیم بندی کرد که در ادامه توضیحات آن بیان می شوند.

 

نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم : این است که تکالیف مالیاتی با خود هزینه آن متفاوت هستند. مثلا اگر فعالیت مالی نداشته اید و درآمد شما صفر است، نیازی به پرداخت هزینه مالیات ندارید. چراکه مقدار آن صفر خواهد بود. با این حال باید تکالیف مربوطه را انجام دهید. مثلا شما موظف هستید که تا 4 ماه پس از پایان هر سال مالی، اظهارنامه مالیاتی آن سال را رد کنید.

 

بررسی مالیات‌ های شرکت تازه تاسیس

همانطور که گفتیم، مالیات شرکت تازه تاسیس را می توان در چند بخش تقسیم بندی کرد.

  • دسته اول: این شرکت ها براساس فرآیندی که طی می کنند، در طول مسیر یکسری هزینه ها را برای مالیات، خواه یا ناخواه پرداخت خواهند کرد. (هزینه مالیات در زمان تاسیس)
  • دسته دوم: مالیات هایی هستند که در همان لحظه خرید پرداخت می شوند. (مالیات ارزش افزوده)
  • دسته سوم: مالیاتی است که باید به صورت سالانه یا در بازه های زمانی خاص پرداخت گردد. (هزینه مالیات تکلیفی و عملکرد)

 

آشنایی با مالیات شرکت تازه تاسیس دسته اول

این نوع هزینه ها راجع به مالیات شرکت تازه تاسیس معمولا در فرآیند اولیه ساخت و سال اول اخذ می شوند که عبارتند از:

  • مالیات حق تمبر: در زمان تاسیس شرکت، با توجه به ارزش اسمی سهام یا سهم الشرکه باید مبلغی را تحت عنوان مالیات حق تمبر پرداخت کنید. اگر به ماده 48 قانون مالیات مستقیم مراجعه نمایید، چنین هزینه ای تعریف شده است. با توجه به اینکه مالیات بر سرمایه هم وجود دارد، شرکت ها باید آن را به صورت مالیات بر سرمایه خودشان پرداخت کنند.

نکته: مقدار مالیات حق تمبر برابر است با نیم در هزار از ارزش اسمی سهام + کسر صد ریال.

نکته: این نوع از مالیات شرکت های تازه تاسیس به غیر از شرکت های تعاونی، برای همه انواع کمپانی ها الزامی است. باید تا حداکثر 2 ماه از زمان ثبت، پرداخت گردد.

  • هزینه های تاسیس: برخی از هزینه های مالیاتی در قالب کارمزدها، حق الوکاله ها، هزینه های پست و غیره اخذ می شوند.

با مالیات شرکت‌های تازه تاسیس و تکالیف مالیاتی آن‌ها آشنا شوید

آشنایی با مالیات شرکت تازه تاسیس دسته دوم

این نوع مالیات شرکت تازه تاسیس که همه ما آن را به شکلی پرداخت کرده ایم، مربوط به هزینه های ارزش افزوده است. همانطور که می دانید، مالیات ارزش افزوده با نرخ 10% قیمت اصلی کالا روی مجموعه مختلفی از خدمات و محصولات وضع شده اند. این مالیات که به صورت غیر مستقیم توسط دولت اخذ می شود، برای ارائه خدمات یا تهیه کالاها در فرآیند تاسیس شرکت و اداره آن وجود دارند.

 

آشنایی با مالیات شرکت تازه تاسیس دسته سوم

برای آنکه صفر تا صد مالیات شرکت تازه تاسیس را بیان کنیم، باید به 2 مورد مهم دیگر نیز اشاره کرد که عبارتند از:

  • مالیات بر حقوق (مالیات ماهانه): اگر به عنوان یک شرکت فعالیت می کنید، حتما دارای کارمندان و نیروی کاری نیز هستید. در این حالت باید مالیاتی را از حقوق ماهیانه آنها کسر کرده و به اداره مالیات منتقل کنید. این کار ماهانه انجام می شود و بر مبنای ماده 85 و 86 قانون مالیات های مستقیم تعریف شده است.

نکته: مهلت پرداخت مالیات بر حقوق، 30 روز از انتهای ماه است.

نکته: این مالیات توسط پرداخت کننده حقوق از جانب دریافت کننده آن به سازمان امور مالیاتی ارائه می شود. شما می توانید با نرم افزار Salary و یا از طریق سامانه مای تکس آن را پرداخت کنید.

  • مالیات بر عملکرد (مالیات سالانه): یکی دیگر از مهم ترین مواردی که باید به عنوان مالیات شرکت تازه تاسیس به آن اشاره کرد، مالیات عملکرد است. این نوع هزینه پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی تعیین شده و مبلغ آن پرداخت می شود. این مالیات و اظهارنامه آن براساس ماده 105 و 110 تعریف شده است.

با مالیات شرکت‌های تازه تاسیس و تکالیف مالیاتی آن‌ها آشنا شوید

معافیت های مالیاتی شرکت نوپا شامل چه مجموعه هایی می شوند

بد نیست در کنار مالیات های شرکت ها که تاکنون تعریف شده اند، با معافیت های آن نیز آشنا شوید. در این خصوص ابتدا باید بدانید که سازمان امور مالیاتی قوانین سختگیرانه ای را برای مالیات شرکت ها در نظر گرفته و عملا هیچ یک از تکالیف آنها را نمی توان معاف دانست. معافیت مالیاتی شرکت ها همانند افراد حقیقی نیست. این نوع مجموعه ها براساس نوعیت و فعالیتی که دارند، از پرداخت مالیات یا انجام برخی فعالیت های مرتبط معاف می شوند.

در صورتی که از نوع شرکت های زیر هستید، می توانید از معافیت های مرتبط با مجموعه خود استفاده کنید:

  • کارگاه‌های فرش دستباف و صنایع دستی.
  • موسسات فرهنگی و آموزشی.
  • شرکت‌ های غیردولتی تولیدی یا معدنی.
  • بیمارستان‌ها و مراکز دیگر اعم از هتل‌ها و مراکز گردشگر.
  • فعالان اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته.
  • شرکت‌ های تعاونی.
  • شرکت ها با فعالیت‌ هایی که در حوزه خیریه دارند و در بخش کمک های نقدی و غیر نقدی یا نذورات و غیره کار می کنند.
  • شرکت ‌هایی که در زمینه کشاورزی و صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی کار می کنند.
  • شرکت ‌های دانش بنیان.
  • مراکز نگهداری که برای تربیت نوجوانان و کودکان یا معلولین فعالیت می کنند.

موارد مذکور براساس مواد 81، 132 الی 148 تعریف شده اند.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های : 9909087-0992 یا 77653794-021 ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با تجربه ما بهره‎‌مند شوید.

 

نکات و قوانین برای مالیات شرکت های جدید

در رابطه با قوانین مالیات شرکت تازه تاسیس و نکاتی که مرتبط به آن هستند می بایست به یکسری موارد اشاره کرد. در قدم اول باید بدانید که اگر می خواهید از هرنوع تخفیفی در پرداخت مالیات استفاده کنید، لازم است تا تکالیف مالیاتی خود را در زمان تعریف شده و محل آن انجام دهید. در غیر اینصورت، باید یک دسته دیگر نیز در فهرست مالیات برای شرکت نو اضافه کرد. این دسته بندی مربوط به مالیات های تنبیهی یا جرایم عدم انجام تکالیف مالیاتی است که برای شرکت های نوپا رخ می دهد. مثلا می توان به جریمه 30% مالیات معوق اشاره نمود که رقم کلانی برای کسب و کارهای جدید است.

شما کاربران می توانید برای انجام تکالیف مالی یا مالیاتی خود، از خدمات مجموعه الوند حسابان استفاده کنید. این موسسه فعالیت خود را از سال 1378 شروع کرده و تاکنون بیش از 570 پروژه موفق را پشت سر گذرانده است. برای این کار کافیست با شماره تماس 02177653794 تماس برقرار کنید و یا به وب سایت ما مراجعه کنید. برون سپاری تکالیف مالیاتی یکی از بهترین اقدامات پیشگیرانه برای رخ دادن جرایم مالیاتی و استفاده از معافیت مالیات شرکت نوپا می باشد.

با مالیات شرکت‌های تازه تاسیس و تکالیف مالیاتی آن‌ها آشنا شوید

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم مطالب مختلفی را راجع به مالیات شرکت تازه تاسیس بیان کنیم. آشنایی با تعرفه هایی که باید به عنوان مالیات پرداخت کنید، یک امر ضروری برای مدیران شرکت ها است. بسیاری از این مجموعه ها، بخش های حسابداری را برای محاسبه مالیات و انجام تکالیف آن در نظر بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *